Засідання постійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища.

Першим питанням порядку денного був розгляд депутатського звернення Шалая І.В. щодо причин ліквідації комунального підприємства «Ніжинське муніципальне підприємство з благоустрою». Доповідав начальник КП «ВУКГ» Владислав Корман. Рішення «Про затвердження ліквідаційного звіту та балансу комунального підприємства «Ніжинське муніципальне підприємство з благоустрою» було прийнято на минулому пленарному засіданні, яке відбувалось 22-24 листопада 2016 року. Головною причиною ситуації, що склалася було названо – недофінансування з міського бюджету. Із таким висновком погодилися і члени комісії. Як сказав голова комісії Володимир Башинський: «якщо підприємство не має повноцінного фінансування, - воно не може виконувати повноцінно свої функції».

Також на комісії були розглянуті проекти рішень відділу з управління та приватизації комунального майна та управління житлово-комунального господарства та будівництва, які будуть подані на затвердження на чергову 19 сесію міської ради.

Начальник відділу з управління та приватизації комунального майна Олеся Константиненко повідомила, що станом на сьогоднішній день не подано жодної заяви на участь в аукціоні в електронній формі, який повинен відбутися 28 грудня 2016 року з продажу об’єкта комунальної власності територіальної громади міста Ніжина - нежитлової будівлі загальною площею 258,6 кв.м, разом із земельною ділянкою на якій вона розташована площею 0,0435 га., за адресою: м. Ніжин, вул. Овдіївська, 2а, комплексу нежитлових будівель загальною площею 1 072,8 кв.м, разом із земельною ділянкою 2,0008 га., за адресою: Чернігівська обл., с. Ніжинське, вул. Ніжинський Шлях, 25 та нежитлової будівлі загальною площею 88,8 кв.м, разом із земельною ділянкою на якій вона розташована площею 0,048 га., за адресою: м. Ніжин, вул. Березанська, 104-Б. У зв’язку з цим запропонувала оголосити повторний аукціон в електронній формі з продажу даних об’єктів.

Члени комісії підтримали пропозицію та рекомендували підготувати начальнику відділу відповідний проект рішення та розглянути його на черговому пленарному засіданні міської ради в робочому порядку.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій із громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

21.12.2016