Вітання від Святого Миколая

Уже декілька років поспіль Ніжинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей молоді спільно з очільниками місцевих релігійних громад підтримується добра традиція вітати дітей із числа клієнтів центру зі святами у Божих храмах.

Так і цього разу за сприяння центру загалом близько трьохсот маленьких ніжинців із сімей різних найменше соціально захищених категорій було запрошено на святкові Богослужіння: 19-го грудня - до Миколаївського собору, де Його Високопреосвященство Високопреосвященніший Іриней, Архієпископ Ніжинський і Прилуцький передав їм благодійні подарунки від релігійної громади, а 20-го грудня - до Покровського храму, де його настоятель, протоієрей Михаїл Якубів також порадував дітвору благодійними дарунками від своєї пастви.

Дорослі й малі прихожани долучились до молитов за рідну Україну, за мир і злагоду між людьми і, звичайно ж, за здоров’я наших діточок.

Навіть сам Святий Миколай, який завітав до Покровської церкви з корзиною гостинців і смачними пиріжками, уважно вислухав хлоп’ят і дівчаток, що радо розповідали йому вірші. Тепер вони стануть іще стараннішими та сумліннішими у своїх справах, адже обіцяли бути такими своєму улюбленому святому добродію.

Л. Луговик,

головний спеціаліст

відділу соціальної роботи НМЦСССДМ

22.12.2016