Засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин

18 липня у великій залі Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації під головуванням Андрія Деркача. Також були присутні заступник міського голови Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники управлінь та відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, депутати Ніжинської міської ради, громадяни та ЗМІ.

На початку засідання розглянули лист від директора СТОВ «Дружба – Нова» Макухи І.В. про взяття на баланс з подальшим ремонтом і обслуговуванням відрізка під’їзної дороги з вул. Носівський шлях до майданчика відстою елеваторного комплексу загальною довжиною 600-800 метрів. Дане підприємство із свого боку гарантує повне фінансування відповідних ремонтних робіт. Члени комісії вирішили підтримати пропозицію та здійснювати всі дій відповідно до чинного законодавства.

На порядку денному розглянули питання, які були залишені на доопрацювання на минулій комісії, та підготовлені проекти рішення, а саме: про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміни цільового призначення; про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, надання земельних ділянок юридичним особам; про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам; про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та зміни цільового призначення, внесення зміни в рішення міської ради; про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та зміни цільового призначення; про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та зміни цільового призначення, про затвердження технічної та інші.

В черговий раз дискусійно розглядалося п.п. 6,7 проекту рішення “Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки, надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, припинення права користування земельними ділянками, внесення змін в рішення міської ради». Спірне питання полягає в тому що, на земельну ділянку претендують два жителя міста Ковтун та Добрий, які її обслуговують і обробляють та учасник АТО, який просить виділити йому для будівництва та обслуговування жилого будинку. Члени комісії вирішили громадяну Ковтуну надати земельну ділянку, відплвідно до його заяви, під городництво, а виділення земельної ділянки громадянину Доброму залишили на доопрацювання.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

18.07.2018