Засідання комісії з питань земельних відносин, будівництва та архітектури

14 березня у великому залі Ніжинської міської ради відбулося чергове засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації. Головуючий засідання Андрій Деркач розпочав комісію з оголошення порядку денного: на початку було запропоновано розглянути листи та прийняти по них рішення, потім доопрацювати питання минулого засідання комісії, потому перейти до вивчення проектів рішень.

Надійшов лист на адресу Андрія Деркача від вуличкому комітету №3 з підписами мешканців. Лист стосувався забудови Графського парку, де мешканці виказали свій протест проти забудівлі. Щодо даного питання висловили свою думку депутати комісії та одноголосно проголосували проти забудівлі даної території. Також прийняли рішення звернутися до міського голови з пропозицією звернутися до фірми забудовника «Дом-2», щоб провести повторну експертизу земельної ділянки між Графським парком і стадіоном «Спартак».

Потому розглянули ті питання, які були відправлені на доопрацювання на минулій комісії, та перейшли до розгляду нових проектів рішень, а саме:

- Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок юридичним особам;

- Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустроющодо відведення земельної ділянки у власність, внесення змін в рішення міської ради;

- Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради VIIскликання від 06 грудня 2017 року №2-32/2017 «Про дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність»;

- Про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та зміни цільового призначення.

У ході обговорення дійшли висновку, що слід відправити деякі питання на доопрацювання у зв’язку з рядом спірних моментів, які виникли під час розгляду звернень. А також випрацювали відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

14.03.2018