Засідання комісії з питань земельних відносин

24 жовтня у великій залі Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації під головуванням Андрія Деркача. Також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, керівники управлінь та відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, представники громадськості та ЗМІ.

На початку засідання Андрій Петрович зачитав присутнім лист-звернення від голови Ніжинського відділення ГО «Чернігівське земляцтво» Олександра Харченка з приводу ухваленого рішення виконавчим комітетом Ніжинської міської ради про передачу частини комунального майна в оренду приватній особі: зупинкові комплекси для розміщення реклами, а саме для розміщення державної символіки в цілях підвищення патріотичного виховання серед мешканців та гостей Ніжина.

В порядок денний включили проекти рішень, які були залишені на доопрацювання на минулій комісії, земельні та інші питання.

Також на розгляд земельної комісії винесли проект рішення “Про надання згоди на добровільне приєднання Кунашівської сільської територіальної громади Ніжинського району до Ніжинської міської територіальної громади”. Секретар міської ради Валерій Салогуб розповів про процедуру приєднання сільської територіальної громади до міської територіальної громади. Комісія підтримала даний проект рішення та запропонувала запросити на засідання сесії представників Кунашівської сільської територіальної громади Ніжинського району.

Всі проекти рішень було детально розглянуто. Підводячи підсумки, комісія дійшла висновку, що слід відправити деякі питання на доопрацювання та розглянути повторно на наступному засіданні, у зв’язку з рядом суперечливих моментів, які виникли під час розгляду. Також надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

24.10.2018