Юлію Федерсу відкрили меморіальну дошку

Сьогодні, 6 травня, на площі Гоголя, 7 на будівлі Ніжинського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський лабораторний центр» відкрили меморіальну дошку латиському художнику Юлію Федерсу.

Юлій Федерс – видатний та знаний художник, він жив і похований у Ніжині. У картинній галереї Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя зберігається його картина, на якій зображений ніжинський Графський парк.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що відкриття пам’ятної дошки –  визначна подія, адже це ще раз доводить, що в України та Латвії є спільне минуле, яке потрібно берегти, та є спільне майбутнє, яке ми можемо творити разом.

Під час урочистої події були присутні: Надзвичайний і Поважний Посол Латвії в Україні пан Юріс Пойканс, третій секретар Посольства Латвії в Україні Едвінс Северс та представник Латвійського агенства інвестицій та розвитку в Україні Айнарс Межуліс.

 «Я дуже радий, що ми відкриваємо дошку сьогодні. І дуже вдячний, що ви зберігаєте нашу пам'ять», — зазначив Надзвичайний і Поважний Посол Латвійської Республіки пан Юріс Пойканс.

06.05.2021