Вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня – важлива дата для кожного з нас. Цього дня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, - людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли зупинити та обмежити руйнівну силу найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року.

Завдяки мужності та самопожертві ліквідаторів катастрофи, аварія була локалізована. Однак багато хто з них пожертвував заради цього життям або втратив здоров'я і страждає від наслідків опромінення донині.

Дата 14 грудня обрана не випадково, адже саме у цей день 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Для органів місцевого самоврядування ця пам’ятна дата – чергове нагадування про теперішні проблеми ліквідаторів-чорнобильців. Ми в неоплатному боргу перед Вами. Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання.

Шановні ліквідатори! Ви стали прикладом патріотизму, мужності та самопожертви. Від щирого серця бажаємо вам міцного здоров’я, сімейного затишку, оптимізму, добробуту та благополуччя!

З повагою,

міський голова Анатолій Лінник,

секретар міської ради Валерій Салогуб

14.12.2018