«Дзвони Чорнобиля»

Щороку Україна 14 грудня вшановує пам’ять ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що трапилася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, з нагоди відзначення Дня вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС, біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля» відбулось урочисте покладання квітів за участі секретаря міської ради Валерія Салогуба, першого заступника міського голови Григорія Олійника, заступників міського голови Сергія Осадчого, Ігоря Алєксєєнка, керуючого справами Сергія Колесника, депутатів міської ради, ліквідаторів аварії на ЧАЕС та членів їх сімей, працівників установ, підприємств, організацій.

Учасники мітингу вшанували світлу пам'ять людей, які ціною свого життя і здоров'я здолали страшну трагедію ХХ століття хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Завдяки мужності ліквідаторів наслідків катастрофи, аварія була локалізована. Однак багато хто з ліквідаторів позбулися життя або втратили здоров'я і страждають від наслідків опромінення донині. Тільки в нашому місті ліквідаторів 603, потерпілих 218, серед них 105 дітей.

На жаль, багато кого з ліквідаторів вже давно не з нами. Тому велика шана і доземний уклін за проявлену мужність, героїзм при подоланні наслідків катастрофи. Вічна пам'ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом!

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

14.12.2018