Вогнеборці Чернігівщини ліквідували 5 пожеж, що виникли у природних екологічних системах

Упродовж минулої доби на Чернігівщині через необережність громадян у поводженні з вогнем виникло 5 пожеж на відкритих територіях у Ніжинському, Козелецькому, Чернігівському районах та м. Чернігів. Площа, пройдена вогнем склала понад 5 га.

У зв’язку з цим, рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у житловому секторі, а також при перебуванні у лісопаркових зонах, відкритих територіях та біля торфовищ. Не кидайте непогашені недопалки й сірники, не провокуйте пожеж у природних екосистемах.

Шановні мешканці м.Ніжина!

Перебуваючи на відпочинку за містом, пораючись на городах, присадибних ділянках, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій, завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

· Не кидайте непогашені сірники або цигарки.

· Перш ніж розпалити багаття, розчистіть місце під нього від сухої трави у радіусі 1- го метра.

· Не залишайте непогашеного вогнища. Залийте його водою.

· Не відходьте від нього доти, доки йде дим або пара.

· Якщо ви помітили пожежу, що починається, намагайтеся загасити її самі підручними засобами. Іноді досить просто затоптати полум’я.

· Якщо пожежа набрала сили і ви не можете погасити її самотужки, терміново зателефонуйте в оперативно – рятувальну службу за номером «101».

Відділ з питань НС та ЦЗН

02.04.2019