Візит Владики Євстратія та вітання зі святом Святого Миколая

19 грудня на запрошення настоятеля Покровської парафії в Ніжині протоієрея Михаїла Якубіва архієрей Євстратій відвідав з візитом своє друге кафедральне місто. Зустрічали Владику Євстратія міський голова Анатолій Лінник, військовий комісар Ніжинського об’єднаного міського військового комісаріату Володимиром Якущенком, парафіяни ну і звичайно ж і дітлахи. Малята зустріли архієрея Євстратія короваєм, зачитали віршів про Святого Миколая та запросили до храму. Владика в свою чергу щиро подякував діткам та побажав їм міцного здоров’я, бути слухняними та Божої благодаті.

У співслужінні парафіяльного кліру очолив Божественну літургії в храмі святителя Миколая (теплому парафіяльному храмі). За традицією Покровська парафія м. Ніжина щороку до дня святого Миколая готує багато подарунків, які потім отримують діти. Так було і цього року.

Після богослужіння Владика Євстратій, протоієрей Михаїл Якубів, міський голова Анатолій Лінник відвідали Ніжинський академічний український драматичний театр ім.М.Коцюбинського, де перед початком концерту для дітей, організованого школою мистецтв при Ніжинському коледжі культури і мистецтв ім.М.Заньковецької, архієпископ Євстратій звернувся до всіх присутніх з вітанням і благословенням, а після концерту - вручив подарунки.

Найочікуваніша подія зимової пори для дітей та дорослих - відкриття головної ялинки міста. Цього року площа у центрі міста стала містечком новорічних дійств. Біля ялинки розмістилася сцена з акторами та, мультяшними героями, будиночками зі смачними святковими частуваннями та фотозоною для фотографування. Місцеві майстри представили свої рукоділля серед яких вироби декоративно-ужиткового мистецтва: з натуральних матеріалів, святкові сувеніри та прикраси, подарункові солодощі. Яскраві вогні на зимовій красуні запалив господар новорічних свят – Святий Миколай і місто наповнилось чарівною атмосферою Нового року і Різдва Христового.

Завершилися святкові заходи до дня Святого Миколая візитом до вихованців Ніжинської дитячої юнацької спортивної школи. З прийдешнім святом, вітальними словами та подарунками юних спортсменів привітали Владика Євстратій, протоієрей Михаїл Якубів, міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, начальник управління освіти Станіслав Крапив'янський, голова Федерації футболу м.Ніжина Володимир Мамедов та депутати Ніжинської міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

19.12.2018