Виїзна нарада

14 серпня за участі міського голови Анатолія Лінника відбулася виїзна нарада з метою огляду приміщень для можливого перенесення художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського до ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

У нараді взяли участь заступники міського голови Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, директор Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського Геннадій Дудченко, директор ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Світлана Піменова та працівники художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського.

Нарада відбулася на території школи для наочного обговорення питання. Оглянули всі приміщення школи, в тому числі і підвальні. Анатолій Лінник при огляді будівлі відмітив, що водовідведення зроблено належним чином.

Окрім того було обговорено привабливе місце розташування та можливість на подвір’ї зробити історичний ансамбль.

Під час зустрічі Анатолій Валерійович акцентував увагу на тому що, художній відділ є дуже цінний для історико-культурної сфери міста, як і діяльність всього музею.

Зазначаємо, що в майбутньому відділ буде розміщений в історичній будівлі, яка свого часу належала родині Макарових. В цьому приміщенні наш видатний земляк Микола Гоголь прочитав свої перші твори, про що зазначено на меморіальній дошці на фасаді споруди.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

14.08.2018