Відбувся круглий стіл з сім'ями загиблих учасників АТО

У малій залі міської ради міський голова провів зустріч з сім'ями загиблих учасників АТО та представниками соціальних служб, медичної галузі і депутатами.

У ході круглого столу обговорили питання щодо прав на безкоштовну реабілітацію та безкоштовне оздоровлення за рахунок Фонду соціального страхування для працюючих осіб. Потім начальник відділу земельних відносин Валентина Місан роз'яснила ситуацію, щос клалася на цей момент з розподілом та подальшим оформлення земельних ділянок. Вона наголосила, що всі, хто був зареєстрований, як такий, що потребує земельної ділянки під забудову, землю отримали і оформили її у власність. Наразі ведуться перемовини з районом, щоб всі бажаючі сім'ї мали змогу отримати землю для ведення сільського господарства. На жаль, у межах міста такої землі немає.

Гостро обговорювалося питання безоплатного медичного обслуговування не лише членів сімей загиблих учасників АТО, а й самих військових, які брали участь у АТО. На сьогодні медичне забезпечення цієї категорі громадян ведеться у межах державних субвенцій, хворі забезпечуються безкоштовними ліками, перелік яких затверджено Міністерством охорони здоров'я. Міська влада надає посильну допомогу сім'ям. Так, кожна сім'я отримує разна рік допомогу на вирішення соціально-побутових питань у сумі 6 000 грн.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

22.03.2018