Відбувся фінал змагань «Спортивний Ніжин – здорова нація»

13 жовтня у спортивному комплексі «Зірка» відбувся фінал змагань «Спортивний Ніжин – здорова нація» між командами ЗОШ № 17, гімназії № 3 та НВК "Престиж" № 16. Даний захід мав на меті пропагування здорового способу життя, залучення дітей до спортивних заходів, а також залучення батьків і вчителів до спільних заходів з дітьми, покращення комунікації між ними.

На спортивне свято завітав міський голова Анатолій Лінник, привітав всіх дітей, батьків, спортсменів, поважних гостей з фіналом змагань: “Неймовірна спортивна боротьба, неймовірні спортивні емоції подарували нам протягом місяця ці змагання. Вітаю всіх зі святом спорту, а також з наступаючим святом Дня захисника Батьківщини. Вірю в те, що спортивна, здорова нація здатна захистити і відстояти свою незалежність”, щиро подякував народному депутату України Олександру Кодолі за ідею, суддівській команді за величезні зусилля, що все відбулося чесно, в спортивному дусі.

Народний депутат України Олександр Михайлович долучився до привітань та наголосив, що даний спортивний захід буде щорічним та традиційним у Ніжині, а також порадившись з виконавчим комітетом прийняв рішення виділити ще 80 тис. грн. для нагородження всіх шкіл-учасників, тому призовий фонд змагань становить 430 тис. грн.

В числі поважних гостей в заході взяли участь директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації Ніна Лемеш, депутат Чернігівської обласної ради Наталія Копиця, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник управління освіти Ніжинської міської ради Станіслав Кропив’янський, помічник народного депутата Олександра Кодоли Тамара Стратілат, депутати Ніжинської міської ради Володимир Мамедов, Олександр Шалай та Ігор Шалай. Головним суддею змагань виступав Валерій Зінченко.

У чесній та запеклій боротьбі перемогу здобула команда НВК "Престиж" № 16, а також стала володарем першої грошової премії змагань у розмірі 150 тисяч гривень.

Друге місце посіла команда ЗОШ № 17, яка отримала 100 тис.грн.

Бронзу й 50 тисяч гривень здобули спортсмени гімназії № 3.

Шкіл-напівфіналістів нагородили сертифікатами на суму по 20 тис.грн., а решта шкіл-учасників отримали сертифікати по 8 тис.грн.

Творчі колективи міста привітали і порадували всіх присутніх своїми виступами.

Змагання «Спортивне Ніжин - здорова нація» реалізовувався за ініціативи народного депутата України Олександра Кодоли, за підтримки міського голови Анатолія Лінника та Ніжинської міської ради. Даний захід в Ніжині проводився вперше. Всі учасники отримали масу задоволення та головний приз від організаторів змагань – фінансову винагороду для реалізації планів закладу освіти.

Вітаємо переможців, призерів, учасників та організаторів проекту «Спортивний Ніжин – здорова нація» з успішним фіналом, бажаємо нових спортивних звершень, наснаги, успіхів та світлого майбутнього!

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

13.10.2018