Відбулося засідання виконавчого комітету

13 січня міський голова Олександр Кодола провів чергове засідання виконавчого комітету. У засіданні взяли участь 7 членів виконавчого комітету, заступник міського голови Ірина Грозенко, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, радник міського голови Ольга Орел.

На порядок денний внесено 12 проектів рішень. А саме,  «Про надання дозволу на переобладнання, перепланування у будівлях м.Ніжина, внесення змін до рішення»,  «Про видалення зелених насаджень на території м.Ніжина», який був підготовлений на підставі актів обстежень, «Про встановлення тарифів на обов’язкові профілактичні медичні огляди працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб, що надаються комунальним некомерційним підприємством «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького»», проекти щодо затвердження умов продажу нежитлових будівель та приміщень та виготовлення проектної документації та проекти рішення, які стосувалися майнового та соціального захисту дітей.

Начальник управління освіти Валентина Градобик подала на розгляд проекти рішень щодо організації харчування дітей у закладах загальної середньої освіти та внесення змін до списків учнів, які мають право на харчування за кошти міського бюджету. Змінилися норми харчування, у мені збільшилася кількість круп, овочів, м’яса, а хліб, сіль та цукор зменшилась.

У 2022 році плата за харчування становитиме за одноразові сніданки - для учнів 1-4 класів – 31,50 грн., для учнів 5-11 класів -  32,35 грн.

Батьківська доплата за учнів 1-4 класів не категорійних родин  становитиме 30%  від вартості сніданку – це 9,45 грн., 70% - це кошти Ніжинської міської територіальної громади – 22,05 грн.

Вартість других сніданків:

для учнів 1-4 класів – 31,50 грн., для учнів 5-11 класів -  32,35 грн.

Згідно документів, поданих закладами загальної середньої освіти (станом на грудень 2021 року), за кошти бюджету Ніжинської міської територіальної  будуть харчуватися:

         - 57 учнів 1-11 класів із числа дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування;

         - 256 учнів 1-11 класів  із малозабезпечених сімей;

         - 24 учнів з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах;

         - 27 учнів 1-11 класів, які прибули до м. Ніжина з Донецької та Луганської областей, де проводиться антитерористична операція (ООС);

         - 2 дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;

         - 360 учнів 1-11 класів, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (ООС) та дітей загиблих батьків під час бойових дій;

         - 7 учнів з числа дітей загиблих учасників антитерористичної операції (ООС) (перші та другі гарячі сніданки).

         Всього 733 учнів. З них 335 - учні 1-4 класів (20 дітей сиріт та позбавлений батьківського піклування, 120 дитини із малозабезпечених родин, 11 дітей  із родин, які прибули до м. Ніжина з Донецької та Луганської областей, 24 дитини з особливими освітніми потребами, які навчаються  в інклюзивних класах, 155 дітей учасників антитерористичної операції(ООС), 5 дітей загиблих учасників АТО (ООС)).

         Для 2640 учнів 1-4 класів харчування за кошти міського бюджету буде організовано за 70% від вартості сніданку (22,05 грн.).

Для забезпечення харчування вже проведені тендерні процедури на  6 350,0 тис. грн., а  всього  до кінця року  потрібно 7265942,2 грн.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що харчування повинно бути якісним та буде тримати дане питання на особистому контролі.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю 

13.01.2022