Ніжинський міськрайонний відділ поліції першим в області реалізував проєкт «Custody records»

13 січня у Ніжинському міськрайонному відділенні поліції громаді урочисто представили оновлений простір, що реалізований Національною поліцією, під назвою «Custody records».

«Ніжин – перше місто в якому стартував пілотний проєкт Національної поліції «Custody records». Фактично – це нова підсистема інформаційно-аналітичної системи бази даних Національної поліції, до якої буде внесено інформацію про всі без виключення дії із затриманими особами: від моменту фактичного затримання й аж до поміщення її до ізолятора тимчасового тримання. Для функціонування цієї системи потрібно виконання ряду вимог, серед яких повний відео контроль особи та зонування приміщень. З даною метою, на першому поверсі будівлі Ніжинського райвідділу поліції проведено сучасний ремонт…. встановлено  сучасну систему відео спостереження, введено посаду інспектора з дотримання прав людини.

Все це стало можливо завдяки плідній і злагодженій співпраці Національної поліції, Міжнародного фонду «Відродження», громадської організації «Експертний центр з прав людини», Всеукраїнської благодійної організації «Українська фундація правової допомоги», територіальних громад Ніжинського району, а саме Ніжинської та Плисківської територіальної громади, меценатів – місцевих підприємців, які доклали зусиль та ресурсів для проведення ремонту, закупівлі меблів та обладнання», - зазначив Володимир Нідзельський, керівник Національної поліції у Чернігівській області.

Система «Custody records» забезпечить як гарантування дотримання прав затриманих, так і захистить поліцейських від свавілля окремих порушників.

Окрім цього, також проведено сучасний ремонт у холі райвідділу та облаштовано зону Front office. Відтепер, для отримання інформації за попереднім зверненням до поліції чи просто отримання консультації, не потрібно відволікати чергового чи чекати слідчого. Надання інформації забезпечить фронт-офіцер, яка має доступ до баз даних Національної поліції. Таким чином поліцейські послуги стають доступніші, а поліція – ближче до людей.

Зокрема міський голова Олександр Кодола зазначив: «Мені приємно, як міському голові Ніжина, що саме у нашому місті почалися такі суттєві зрушення в системі обласного управління Національної поліції. Ми всі бачимо й сучасний ремонт, по європейським нормам, й можливість захистити не лише права затриманих мешканців громади, а й працівників відділку. Це унеможливлює спекуляції та неправдиві звинувачення.

Наразі буде дуже легко встановити істину. Хочу подякувати всім, хто долучився до облаштування, осучаснення нашого міськрайонного відділення поліції. Місто та я особисто не залишимося осторонь, будемо надалі підтримувати та допомагати нашій поліції у виконанні свого обов’язку. Добробут та безпека ніжинців – наша спільна відповідальність».

 Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

13.01.2022