Відбулося засідання комісії із законності

05 квітня відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв'язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На засіданні також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, керівники підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради та ЗМІ.

Головуючий засідання Олег Щербак зазначив, що на порядок денний засідання комісії виноситься питання:

1.Щодо розгляду пропозицій з вирішення проблеми заборгованості управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради перед акціонерним товариством «Українська залізниця» як компенсаційні витрати за пільговий проїзд, який надавався залізницею ще в 2014 році.

2.Щодо долучення матеріалів до судової справи по приміщенню колишньої аптеки №200, як потенційно можливого об’єкту для розміщення Центру надання адміністративних послуг.

В ході розгляду першого питання Олег Щербак озвучив присутнім декілька можливих шляхів виходу із ситуації, що склалася. У ході обговорення із залученням пропозицій першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника та начальника відділу юридично-кадрового забезпечення В’ячеслава Леги було вирішено домовитися про переговори із представниками АТ "Українська залізниця" щодо пошуку компромісного рішення, яке задовольнило б обидві сторони.

У різному обговорили звернення начальника відділу з питань інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Дениса Ворони щодо окремих пунктів "Положенння про пайову участь", яке необхідно прийняти в новій редакції з урахуванням змін у чинному законодавстві. Ознайомившись із аргументами Дениса Павловича члени комісії надали власні пропозиції, які на думку депутатів забезпечать прозорість при обрахуванні розміру пайової участі та підтримали із відповідними зауваженнями.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

05.04.2019