Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Сьогодні у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко та ЗМІ. На порядку денному було 3 проекти рішень та 6 проектів рішень подані для розгляду у робочому порядку:

1.Про погодження режиму роботи.

2.Про затвердження схеми саджання дерев в м. Ніжині.

3.Про придбання квартири для Іванова Петра Олеговича, чемпіона світу за версією WBC серед юніорів.

4.Про виділення коштів на придбання ритуального вінка.

5.Про фінансування видатків пов’язаних з придбанням листівок та конвертів.

6. Про організацію проведення в місті Ніжині "Великоднього ярмарку" та "Четвертого фестивалю писанок".

7. Про затвердження висновків незалежних оцінок про вартість об’єктів міської комунальної власності.

8. Про надання матеріальної допомоги.

9. Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини.

У Різному:

1.Про надання згоди на проведення турніру з міні-футболу "Пам’яті друзів" на території Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №9.

Під час обговорення проекту рішення "Про погодження режиму роботи" міський голова Анатолій Лінник звернув увагу присутніх на те, що не всі суб’єкти підприємницької діяльності у Ніжині дотримуються встановлених законодавством норм, зокрема в частині сплати податків. "Наша позиція - ми повинні стати громадою, яка сплачує податки" - наголосив Анатолій Валерійович.

При розгляді проекту рішення "Про затвердження схеми саджання дерев в м. Ніжині" начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко проінформував членів виконавчого комітету про заплановані заходи щодо майбутнього озеленення. Більш детальну інформацію надав присутнім перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, зокрема про обсяги висадки дерев у парках та скверах міста, про особливості документального оформлення даного процесу.

Анатолій Лінник звернув увагу на ситуацію, що склалася навколо спроби спилювання багатовікового дуба (по вул. Овдіївській). Анатолій Кушніренко повідомив, що заява про вибраковку була написана на адресу комунального підприємства "Виробниче управління комунального господарства" від приватної особи на ділянці якої знаходиться дерево. За інформацією начальника управління культури і туризму Тетяни Бассак, цей дуб не перебуває у реєстрі дерев, що охороняються державою. Таких дерев на території ніжинської громади усього два, ще одне знаходиться у у Вертіївці. Обговоривши дане питання, міський голова наголосив на вирішенні унеможливлення випилювання дерев, які мають історичну та культурну цінність і не несуть загрози для майна та здоров’я громади.

Начальник відділу квартирного обліку, приватизації житла та ведення реєстру територіальної громади Оксана Лях доповідала "Про придбання квартири для Іванова Петра Олеговича, чемпіона світу за версією WBC серед юніорів". Вона повідомила про вартість квартири, її площу та суб’єкта господарювання у якого нерухомість планується придбати. Таким чином, Петру Іванову залишиться лише зробити ремонт за свій рахунок, так як квартира знаходиться в новобудові.

Решту проектів рішень порядку денного обговорили в робочому порядку. Всі подані до розгляду проекти рішень були прийняті.

У різному розглянули звернення депутата міської ради Почесного громадянина міста Ніжина Володимира Мамедова на адресу начальника управління освіти Станіслава Крапив’янського щодо можливості проведення турніру з міні-футболу "Пам’яті друзів" за участі команд з різних областей України на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів №9 на безоплатній основі. Члени виконавчого комітету одноголосно погодили звернення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

11.04.2019