День цивільного захисту та об’єктового тренування у Ніжинській ЗОШ І-ІІ ступенів №14

10 квітня у Ніжинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №14 відбулися відпрацювання практичних дій постійного складу та учнів школи під час виникнення пожежі.

У заході взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, начальник відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Геннадій Чернишов та головний спеціаліст того ж відділу Наталія Марченко, заступник начальника управління освіти Надія Пономаренко, директори та представники загальноосвітніх навчальних закладів Ніжина.

День цивільного захисту розпочали із зустрічі учасників та короткого вступного слова директора ЗОШ №14 Тетяни Бублик, яка представила присутнім порядок проведення заходу, ознайомила із його метою та завданнями. Тетяна Володимирівна наголосила, що евакуація - надзвичайно серйозний момент в житті людей. Вона здійснюється в критичних ситуаціях і вимагає від усіх її учасників надзвичайної дисциплінованості, витривалості, розумної поведінки, моральної підготовки. Бажано навчитись готуватися до таких моментів заздалегідь.

Перший заступник міського з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник зазначив, що питання цивільного захисту мають першочергове значення. Це засвідчують події минулого року, які трапились на арсеналі боєприпасів поблизу міста Ічня. Тоді, завдяки належному рівню підготовки персоналу загальноосвітніх навчальних закладів, вже через 40-50 хвилин з отримання сигналу тривоги там були готові приймати евакуйоване населення. Крім того, всі директори шкіл мають пам’ятати, що вони несуть персональну відповідальність за безпеку, життя та здоров’я учнів, а тому сьогоднішні навчання це привід на практиці вдосконалити вміння та навички поведінки в надзвичайних ситуаціях та перейняти кращий досвід.

Захід продовжився виступом дитячої пожежної агітбригади, після якого учасники відвідали показові уроки: "Нехай вогонь в серцях палає, а пожеж ніколи не буває!" (2-3 класи) та "Ток-шоу "Стосується всіх. Запобігти, попередити, врятувати" (9 клас).

За спеціальним сигналом "Увага, всім!" відпрацювали практичні дії пожежної команди по евакуації учнів з приміщення школи та гасінню пожежі на технічній території школи.

На завершення, представники пожежної частини, Надія Пономаренко, Геннадій Чернишов та Тетяна Бублик підвели підсумки Дня цивільного захисту.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

10.04.2019