Відбулось засідання комісії з питань безпечної життєдіяльності населення

22 листопада у малій залі виконавчого комітету відбулось чергове засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення під головуванням першого заступника міського голови Григорія Олійника. У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, керівник управлінь та комунальних підприємств міста.

На порядок денний було винесено два питання:

1. Про заходи щодо попередження загибелі й травмування людей внаслідок пожеж в осінньо-зимовий період 2018/2019 років. Про стан забезпечення пожежної та техногенної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей.

2. Про стан дотримання вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах міста та організація заходів безпеки людей на льоду в зимовий період.

Обговоривши заходи щодо попередження загибелі й травмування людей внаслідок пожеж в осінньо-зимовий період 2018/2019 років та стан забезпечення пожежної та техногенної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей комісія вирішила:

1. Інформацію, що викладена в доповідях, прийняти до відома.

2.Ніжинському МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області, відділу з питань НС та ЦЗН, головам вуличних комітетів та засобам масової інформації посилити роботу щодо профілактики пожеж, травмування та загибелі людей на них та від отруєнь чадним газом в осінньо - зимовий період 2018 - 2019 років.

3. Ніжинському управлінню з експлуатації газового господарства, керівникам житлово – експлуатаційних підприємств, головам ОСББ та ЖБК вжити необхідних заходів щодо посилення контролю за безпечною експлуатацією газових приладів, недопущення травмування та загибелі людей внаслідок пожеж та від отруєння чадним газом.

4. Керівникам управління освіти Станіславу Крапивянському, ДКП «Комунальний ринок» Володимиру Павлюченку, гіпермаркету «Велмарт» вжити всіх заходів щодо усунення виявлених недоліків в підтриманні протипожежного стану об’єктів з масовим перебуванням людей

Обговоривши стан дотримання вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах міста та організацію заходів безпеки людей на льоду в зимовий період комісія вирішила:

1. Затвердити закріплення водоймищ м. Ніжина за підприємствами, установами, організаціями та членами комісії для встановлення попереджувальних табличок «ВИХОДИТИ на лід НЕБЕЗПЕЧНО!» « Виходити на лід ЗАБОРОНЕНО!», «ОБЕРЕЖНО! ТОНКИЙ ЛІД!».

2. Керівникам підприємств, установ, організацій, за якими закріплені водоймища міста в термін до 30.11.2018р. встановити попереджувальні таблички та стежити за їх наявністю протягом зимового періоду.

3. Рекомендувати засобам масової інформації, консультативному пунку м. Ніжина посилити інформаційно – роз’яснювальну роботу щодо профілактики порушень правил відпочинку на водних об’єктах та своєчасно інформувати населення про нещасні випадки, які виникають з мешканцями міста на воді (льоду).

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

22.11.2018