Відбулось засідання бюджетної комісії

19 вересня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету під головуванням Володимира Мамедова. У засіданні взяли участь, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, члени комісії, депутати міської ради Наталія Радченко та Константин Смалій, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, громадськість та ЗМІ.

Головуючий засідання представив на затвердження членам комісії наступний порядок денний:

1. Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

2. Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

3. Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

4. Про внесення змін до додатку 24 «Програма «Соціальний захист учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Ніжина шляхом організації гарячого харчування (сніданків) у 2018 році», затверджену рішенням Ніжинської міської ради від 21 грудня 2017 року №5-34/2017 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік.

5. Про внесення змін до додатку № 9 «Міська Програма допризовної підготовки, виконання заходів з мобілізації та заходів по облаштуванню і утриманню полігону(майданчику) для проведення навчань, підготовки та перепідготовки громадян України на строкову військову службу та військову службу за контрактом, зборів особового складу роти охорони та загонів оборони міста Ніжина у 2018-2020 роках», затвердженого рішенням Ніжинської міської ради від 21 грудня 2017 року № 5-34/2017«Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік».

6. Про внесення змін до додатку 44 «Міська цільова програма «Розвитку та фінансової підтримки комунальних підприємств м. Ніжина на 2018 рік»», затвердженого рішенням Ніжинської міської ради №5-34/2017 від 21 грудня 2017р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік».

7. Про оренду окремого індивідуально визначеного майна комунальної власності м. Ніжина.

8. Про внесення змін до підпункту 1.1 рішення Ніжинської міської ради №22-17/2016 від 12-17 жовтня 2016 року «Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради №34-11/2016 від 30 травня – 02 червня 2016 року «Про надання дозволу прийняти в комунальну власність до територіальної громади міста, без додаткових умов, 20-квартирний житловий будинок, що знаходиться за адресою: по вул. Коцюбинського, 5 в м. Ніжині».

9. Про залучення кредиту НЕФКО.

10. Про розгляд пропозицій по внесенню змін до бюджету на 43 чергову сесію Ніжинської міської ради – Писаренко Л.В.

Різне:

11. Про розгляд листа від ректора Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя щодо 350-ої річниці з часу антимосковського повстання в місті Ніжині.

12. Про розгляд листа від ТОВ «ВКФ «Дім» щодо надання дозволу на розділ виплати збитків.

На початку засідання розглянули лист-звернення від ректора Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя Олександра Самойленка щодо 350-ої річниці з часу антимосковського повстання в місті Ніжині, а саме щодо виділення коштів на проведення заходів з відзначення цієї річниці. Член виконавчого комітету Ніжинської міської ради, доктор історичних наук, доцент Євген Луняк розповів про повстання 1668 року та зазначив, що воно є єдиним відомим і задокументованим фактом активних бойових дій, які відбувалися на території міста. Члени комісії запропонували включити 17,5 тис. в перерозподіл коштів, як субвенцію з місцевого бюджету.

Комісія детально розглянула вищезазначені питання та рекомендувала винести їх на розгляд чергового пленарного засідання 43 сесії, яке відбудеться 26 вересня 2018 року. Надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

21.09.2018