Відбулось засідання бюджетної комісії

21 серпня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету під головуванням Володимира Мамедова. У засіданні взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, члени комісії, депутат міської ради Наталія Радченко, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету та ЗМІ.

На порядку денному розглядалось питання щодо виділення додаткових коштів по програмі Енергоефективності НЕФКО, КП “НУВКГ” на співфінансування будівництва скважини для реалізації загальнодержавної програми “Питна вода України”, а також щодо проблеми якісного обслуговування ліфтів та систем їх диспетчеризації.

Григорій Миколайович проінформував присутніх, що: «Відповідно до організаційних заходів, які наразі проводяться, а також за підтримки народного депутата України Олександра Кодоли, кабміном було розглянуто питання щодо організації виконання заходів по бурінню свердловини по вул. Козача в м. Ніжині. Проект на 6 млн 645 тис грн. Всі документи підготовлено та узгоджено департаментом ЖКГ та ПЕК Чернігівської області. Міська рада має співфінансувати проект у розмірі 10% від вартості проекту, а це 665 тис грн. Будівництво свердловини у місті є вкрай необхідним».

Відділ інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури виніс на розгляд комісії питання про затвердження бізнес-плану по проекту “Заходи з енергоефективності в Ніжинській ЗОШ I-IIIст. №10” підготовлений компанією Ramboll в рамках програми Енергоефективності НЕФКО. Відповідно до бізнес-плану в школі передбачається комплексна тепломодернізація. Загальна сума проекту – 13 800 тис. грн., з них кредитне фінансування НЕФКО – 12 400 тис. грн., Ніжинської міської ради – 1 400 тис. грн. Згідно з планом реалізації проекту в 2018 році передбачається замовлення Ніжинською міською радою проектних робіт на орієнтовну суму 730 тис. грн. та оплата за управління проектом на орієнтовну суму 40 тис. грн., що може бути зараховано як перший транш погашення кредиту, а це, в свою чергу, відкриває можливість подавати заявки до 10 млн. євро на більш масштабні проекти з кредитування НЕФКО.

Комісія детально розглянула вищезазначені питання та рекомендувала винести їх на розгляд сесії.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

21.08.2018