Відбулось засідання бюджетної комісії

Відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету.

На засіданні комісії були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Сергій Дзюба, депутати міської ради, начальники управлінь та структурних підрозділів міської ради, громадськість.

На комісії були розглянуті такі питання:

- Про приєднання дочірнього підприємства «Критий ринок «Прогрес» Державного комунального підприємства «Комунальний ринок» до комунального підприємства Державне комунальне підприємство «Комунальний ринок»;

- Про оренду майна комунальної власності м. Ніжина;

- Про зменшення розміру орендної плати.

Стосовно першого питання, його підтримали і винесли на розгляд сесії за умови, що на засіданні сесії будуть озвучені плани щодо оптимізації подальшої роботи об`єднаного підприємства, план майбутнього розвитку, надання фінансових результатів за останній період та прогнози на майбутнє.

Було зазначено, що надійшли заяви на пільгу з орендної плати від КП «ВУКГ» та магазину «Природа». Під час дискусії міський голова зазначив: «Я розумію, що нам потрібно наповнювати міський бюджет, але нам необхідно також знаходити розумний баланс між підтримкою бюджету і можливістю місцевих підприємців вести власну справу, адже саме вони створюють робочі місця».

Потому заслухали пропозиції по внесенню змін до бюджету міста на 31 сесію Ніжинської міської ради VII скликання, яка відбудеться 15 листопада 2017 року. Міський голова надав розпорядження «Про створення робочої групи з питань формування проекту бюджету міста Ніжина на 2018 рік», до роботи в якій будуть залучені групи спеціалістів структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, самостійні управління та відділи міської ради, керівники та спеціалісти бюджетних установ, комунальних підприємств та установ, відповідальних за надходження до бюджету, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

10.11.2017