Відбулось чергове засідання виконавчого комітету

На порядку денному засідання було 8 проектів рішень:

1. Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в місті Ніжині.

2. Про виділення сил та засобів для боротьби з сніговими заметами в зимовий період 2017-2018 р.р.

3. Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, на послугу з централізованого постачання холодної води, водовідведення ( з використанням внутрішньо будинкових систем) по комунальному підприємству «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства».

4. Про видачу дубліката свідоцтва про право власності на об′єкт нерухомого майна в м. Ніжині.

5. Про надання дозволу на переобладнання, перепланування у будівлях, будівництво прибудов до будівель, внесення змін до рішення виконавчого комітету.

6. Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

7. Про надання дозволу управлінню житлово-комунального господарства та будівництва на виготовлення проектно-кошторисної документації.

8. Про фінансування видатків, пов′язаних з привітаннями від Ніжинської міської ради та її виконавчого комітету.

Члени виконавчого комітету ознайомилися із запропонованими проектами та прийняли відповідні рішення. Більшість проектів мали технічний характер і тому були підтримані одноголосно.

Найбільш жваве обговорення викликав проект рішення «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, на послугу з централізованого постачання холодної води, водовідведення ( з використанням внутрішньо будинкових систем) по комунальному підприємству «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства», оскільки він має соціальне спрямування і є надзвичайно важливим для населення міста. Згідно з даним проектом рішення тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення ( з використанням внутрішньо будинкових систем) КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства», що є виконавцем послуг (без ПДВ), становитимуть:

-централізоване водопостачання ( з використанням внутрішньо будинкових систем) за 1 куб.м. – 7.54 грн.;

- централізоване водовідведення ( з використанням внутрішньо будинкових систем) за 1 куб.м. – 13.47 грн. У порівнянні з діючими тарифами, планові тарифи збільшаться несуттєво: так, якщо діючий тариф на централізоване водопостачання складає 8,22 грн., то планований – 8, 80грн. Що стосується централізованого водовідведення, то діючий тариф складає 14,14 грн, тоді як планований – 15,77.

Директор КП «НУВКГ» П.М. Лабузький пояснив присутнім членам комісії, що тарифи зросли з об’єктивних причин: виросли витрати на електроенергію, витрати на оплату праці. Проект був прийнятий членами виконавчого комітету.

Потому перейшли до обговорення інших проектів рішень.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

10.11.2017