Відбулось чергове засідання організаційного комітету по питанню Стратегії розвитку міста

23 січня у великій залі Ніжинської міської ради відбулось чергове засідання організаційного комітету з питань стратегії розвитку міста.

Розпочав засідання перший заступник міського голови Григорій Олійник. Він зауважив, що слід виробити чіткі напрямки роботи над Стратегією розвитку міста. Звісно, що це не просте завдання, адже у кожному напрямку є свої переваги і недоліки. Тому, перш, ніж приймати остаточне рішення, слід обговорити всі можливі для нашого міста, напрямки розвитку на зборах робочої групи.

Присутній на засіданні міський голова Анатолій Лінник наголосив, що у першочергових цілях Стратегії розвитку міста має бути не лише людський ресурс, а й екологія. Адже лише екологічно чистому місту люди нададуть перевагу для життя і виховання підростаючого покоління.

Модератор проекту Світлана Рожок нагадала, що написання стратегії розвитку міста – досить динамічний процес, і оргкомітетові слід визначитись з орієнтовними напрямками Стратегії, пам’ятаючи, що адже місто має орієнтуватись на місцевих жителів і обирати напрямок збереження населення міста, створення відповідних умов для проживання і працевлаштування місцевих мешканців.

Начальник інвестиційного відділу Денис Ворона представив узагальнені візії респондентів, що пройшли опитування щодо того, яким вони бачать своє місто через 10 років.

Також модератори запропонували продовжити соціологічні опитування на бачення стратегії розвитку Ніжина на основі карти капіталів. Міський голова звернув увагу членів оргкомітету на те, що залишився поза увагою аграрний сектор, а його не слід знімати з рахунків, адже наше місто має всі шанси стати центром агротехнологій.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

24.01.2018