Відбулось чергове пленарне засідання міської ради

12 жовтня відбулася 17 чергова сесія міської ради. Зареєстровано 34 депутати. Із депутатів обласної ради присутніми були Копиця Наталія Миколаївна та Ковтун Алла Юріївна.

Відповідно до Розпорядження міського голови від 30 вересня 2016 року № 219 до порядку денного включалося 25 проектів рішень. В результаті обговорення пропозицій змін до порядку денного, було включено додатково 21 проект рішення та одне питання «Про внесення змін до Статуту комунального підприємства ДП «Критий ринок «Прогрес» ДКП «Комунальний ринок» знято.

Перед початком розгляду проектів рішень міський голова Анатолій Лінник виконав приємну місію та урочисто нагородив секретаря міської ради Валерія Салогуба Почесною Грамотою Чернігівської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди дня міста Ніжина та вручив відповідний нагрудний знак.

Серед питань порядку денного, які особливо детально обговорювались, були проекти рішень: «Про внесення змін до рішення міської ради 7 скликання від 21– 26 січня 2016 року «Про міський бюджет м.Ніжина на 2016 рік», «Про орган приватизації комунального майна міста Ніжина», «Про затвердження комплексної схеми тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності по вул. Московській, вул. Незалежності, вул. Шевченка, вул. Прилуцькій, вул. Липіврізькій, вул. Академіка Амосова, вул. Вокзальній та вул. 3-й Мікрорайон в м. Ніжині» та ін.

Так перше бюджетне питання прийнялося зі змінами:

- додатково виділено 2 млн грн професійно-технічній освіті на оплату заробітної плати за жовтень та аванс листопада;

- 84 тис грн. – на реконструкцію скверу імені Ю. Лисянського;

- 242 тис грн. – на мережу КП «ВУКГ»;

- 30 тис грн. – на забезпечення паливно-мастильними матеріалами чергової частини поліції.

Відповідно до прийнятого проекту рішення «Про орган приватизації комунального майна міста Ніжина», міська рада визначила органом приватизації комунального майна (нежитлових об’єктів) територіальної громади міста Ніжина - виконавчий комітет Ніжинської міської ради (юридичну особу), який у межах своєї компетенції тепер матиме право:

- здійснювати повноваження власника комунального майна у процесі приватизації. Приватизація комунального майна здійснюється за рішенням Ніжинської міської ради;

- виступати орендодавцем цілісних майнових комплексів комунальних підприємств, їх структурних підрозділів та нерухомого майна (будівлі, споруди, приміщення), що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Ніжин, за рішенням Ніжинської міської ради

- продавати майно, що перебуває у комунальній власності за рішенням Ніжинської міської ради;

- укладати договори на проведення незалежної оцінки майна та її рецензії в процесі його приватизації;

- укладати договори про проведення оцінки об’єктів приватизації та земельних ділянок комунальної власності, на яких такі об’єкти розташовані;

- укладати договори про розроблення документації із землеустрою;

- здійснювати продаж земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти, які підлягають приватизації, за рішенням Ніжинської міської ради.

Проект рішення «Про затвердження комплексної схеми тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності по вул. Московській, вул. Незалежності, вул. Шевченка, вул. Прилуцькій, вул. Липіврізькій, вул. Академіка Амосова, вул. Вокзальній та вул. 3-й Мікрорайон в м. Ніжині» викликав до себе неоднозначне ставлення депутатського корпусу. У зв’язку із таким протиріччям та явним соціальним ефектом від проекту рішення, було вирішено перенести його розгляд на другу частину сесії, давши депутатам міської ради додатковий час для його детального вивчення.

Таким чином із 45 проектів рішення було прийнято 13, решта питань буде розглянута на другій половині сесії після оголошеної перерви до 10.00 понеділка 17 жовтня.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

13.10.2016