Відбулись урочистості до Дня Незалежності України

Щороку на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, ми відзначаємо це свято українського народу, яке увійшло в наше життя, як дань глибокої шани, патріотизму й вірності усіх тих, хто боровся за незалежність та соборність нашої країни, хто своєю честю та працею стверджує і розбудовує її сьогодення й майбутнє.

Цьогоріч ми святкуємо вже 26 річницю незалежності нашої держави, і саме з цього приводу 24 серпня відбулися урочистості, участь у яких взяли міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій Дзюба, депутати Ніжинської міської ради, керівники відділів, структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, керівники комунальних підприємств, управлінь, установ та організацій міста, громада міста.

Розпочалось святкування біля пам’ятного знака Небесній сотні на вулиці Гоголівській, де священнослужителі міста відслужили літію по загиблим. Присутні, натхненні почуттям патріотизму, гордості за своїх героїчних співвітчизників, рушили пішою ходою від пам'ятного знака Героям Небесної Сотні до пам’ятного знака Загиблим за незалежність України. Це було досить символічно, адже хода об’єднала людей різного віку і покоління, різних професій і соціальних статусів, одухотворені почуттям гордості, єдності, всі йшли однією колоною, вслід за державним знаменом, яке сьогодні, як ніколи, сяяло своєю величчю та ствердженням.

Біля пам'ятного знака Загиблим за незалежність України міський голова Анатолій Лінник привітав присутніх зі святом: "Щиро вітаю усіх з нагоди національним святом - Днем Незалежності України!

Не випадково саме на цьому освяченому та святому місці, саме в цей день зібралась ніжинська громада. Спільними зусиллями ми збудуємо тут пам’ятник загиблим борцям за Незалежність України.

Для народу, який має тисячолітню історію, 26 років – лише мить. Однак за ці роки ми пережили піднесення та радість, при цьому були визначальні, складні моменти: політичні потрясіння, економічні кризи, а тепер у наш дім прийшла війна.

Українці знову виборюють уже на фронті право жити вільними у родині європейських цивілізованих народів. Кращі сини і доньки країни взяли до рук зброю, щоб захистити суверенітет і цілісність держави. Перед їх мужністю і героїзмом ми низько схиляємо голови, а імена тих, хто віддав своє життя, завжди будуть закарбовані у нашій пам’яті.

Тому у цей святковий день закликаю згадати кожного з них, віддати їм честь і шану.

День Незалежності – це день, у якому щорічно зустрічаються Минуле і Майбуття України. Минуле -це мудрість. Майбутнє – відповідальність.

Перед світлою пам’яттю предків саме наше покоління має зберегти державу, за яку проливали кров Герої Небесної Сотні та Герої, що загинули на Сході країни.

Наша головна цінність – Люди. Це свято вільних людей, які між рабством і свободою вибрали СВОБОДУ. У цей день я щиро пишаюсь тим, що я - українець. Думаю, кожен з Вас відчуває те саме! У цей день незалежності ми всі маємо молитися за Україну. За її майбутнє, за її кращу долю. І нехай у всіх добрих справах допоможе нам Бог!

А ще пам’ятаймо Шевченкове :

Молітесь Богові одному, Молітесь правді на землі. А більше на землі нікому Не поклонітесь…"

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

24.08.2017