Міжнародна літня школа в Ніжині

Відбулося відкриття Міжнародної літньої школи для студентів спеціальностей «політологія», «міжнародні відносини» та «історія» під загальною назвою «Виклики для сучасної демократії: українське та польське бачення» за підтримки міської влади. У роботі школи взяли участь молодь і викладачі польських та українських вищих навчальних закладів.

Це абсолютно новий інноваційний вид роботи зі студентством у нашому місті, а тому цікавий. Метою роботи Школи є поглиблення в українських та польських студентів знань щодо загроз для сучасної демократії, формування навичок аналізування політичних процесів шляхом безпосередньої участі у вирішенні поточних і перспективних питань демократичних засад суспільного життя, прищеплення демократичних цінностей. Організатори поставили перед собою широкоформатні завдання: забезпечити обмін досвідом між студентами та викладачами, що активно працюють у сфері сучасних демократичних студій; налагодження міжнародного співробітництва вишів України та Польщі; сприяння утвердження демократичних цінностей; формування громадянської зрілості студентів. І, як показали перші дні роботи, з успіхом виконують їх.

Заняття проходять на базі одного з найстаріших вишів України – Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, що був заснований у 1805 році.

Програма роботи Школи досить насичена і різноманітна. У неї входять і лекції кращих викладачів України і Польщі, і екскурсійні програми, і круглі столи, і практичні заняття з депутатами Верховної Ради України та Ніжинської міської ради, з працівниками органів місцевого самоврядування.

По завершенню проекту учасникам буде вручено сертифікати, які засвідчуватимуть їх участь у ньому.

В урочистому відкритті Літньої міжнародної школи взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, ректор НДУ ім. М.Гоголя Олександр Самойленко, представник Краківського педагогічного університету Матеуш Каміонка, заступник голови Ніжинської районної ради Наталія Березка.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

28.08.2017