Відбулася розширена оперативна нарада

02 квітня у великій залі міської ради відбулась розширена оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На початку засідання Анатолій Валерійович ознайомив присутніх з планом проведення розширеної оперативної наради керівників підприємств, установ, закладів та організацій міста, керівників виконавчих органів ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради при міському голові:

1.Про стан правопорядку та протидії злочинності, заходи забезпечення публічного порядку та безпеки громадян, що були вжиті на території громади міста упродовж березня 2019 року (начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Музиченко Інна Іванівна.).

2.Про заходи щодо запобігання та профілактики надзвичайних ситуацій, які повֹ’язані з травмуванням та загибеллю людей, про стан протипожежної безпеки та території громади міста у продовж березня 2019 року(головний інспектор Ніжинського МРВ управління держслужби з надзвичайних ситуацій Шевченко Сергій Миколайович).

3.Про заходи профілактики захворюваності на кір та інші інфекційні захворювання, про стан загальної епідеміологічної ситуації на території громади міста у продовж березня 2019 року (головний лікар КЛПЗ «Центральна міська лікарня ім.Миколи Галицького» Костирко Олександр Михайлович, начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держспоживслужби в Чернігівській області Рафальський Віктор Степанович).

4.Про виписку електронних рецептів за длержавною програмою «Доступні ліки» (головний лікар некомерційного підприємства «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Калініченко Оксана Андріївна).

5.Про організацію проведення у 2019 році заходів з озеленення, благоустрою та санітарного очищення території міста Ніжина (перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олійник Григорій Миколайович).

6.Про сприяння діяльності окружній виборчій комісії з виборів Президента України та територіальних виборчих дільниць м.Ніжина, їх матеріально-технічне забезпечення в період підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року(керуючий справами виконавчого комітету Ніжинської міської ради Колесник Сергій Олександрович).

7.Різне.

8.Підведення підсумків наради.

Традиційно було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста у продовж березня 2019 року. Інна Іванівна зазначила, що 31 березня відбувся перший тур виборів Президента України. Порушень виборчого законодавства по місту Ніжину та Ніжинському району зафіксовано не було.

Головний інспектор Ніжинського МРВ управління держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Шевченко зауважив, що за останній тиждень збільшилась кількість викликів пожежників у зв’язку з частими загоряннями сухої рослинності.

Міський голова Анатолій Лінник звернув увагу всіх присутніх щодо заборони паління та території громади сухої рослинності. Наголосив представникам міського відділу поліції по пожежної частини підвищити пильність щодо навмисних підпалів сухої трави, щоб уберегти населення від нещасних випадків. Висловив особисту подяку пожежникам за оперативність, які швидко відреагували на подію, що трапилася 30 березня в місті Ніжині (загоряння полігону твердих побутових відходів). Станом на кінець дня 31 березня пожежу було ліквідовано.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник наголосив що 15 березня міським головою було підписано розпорядження № 78 «Про організацію проведення у 2019 році заходів з озеленення, благоустрою та санітарного очищення території міста Ніжина».

20 квітня оголошений загальноміським днем благоустрою м.Ніжина. Місячник чистоти та озеленення території Ніжина. У всіх мікрорайонах буде забезпечене вивезення сміття, посадка дерев та кущів, будуть приведені в порядок дворові території, газони, фасади будинків. Вивіз зібраного сміття з територій закріплених за підприємствами, установами, організаціями міста, узгоджується завчасно керівником закладу, який за 2-3 дні замовляє в управлінні житлово-комунального господарства та будівництва транспортні засоби або в КП «ВУКГ». Також він наголосив на тому, що на полігон дозволяється безкоштовно завозити лише сміття зібране із закріпленої території, будівельне сміття та інші відходи безкоштовно на полігон не прийматиметься. Керівники підприємств, установ, організацій міста проінформували, що процес прибирання вже розпочато. Григорій Миколайович додав що відповідно до розпорядження №86 від 26 березня 2019 року «Про закріплення посадових осіб виконавчих органів Ніжинської міської ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради, апарату виконавчого комітету міської ради та їх структурних підрозділів за вулицями міста» повинніобстежити закріплені за такими посадовими особами вулиці міста на предмет дотримання їх жителями, а також підприємствами, установами, закладами та організаціями усіх форм власності, що розташовані в їх межах, чинних Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в місті, не рідше двох разів на рік, виходячи з потреби та виробничої необхідності (як правило, до 10 квітня та до 10 вересня відповідно).

Про сприяння діяльності окружній виборчій комісії з виборів Президента України та територіальних виборчих дільниць м.Ніжина, їх матеріально-технічне забезпечення в період підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року доповідав керуючий справами виконавчого комітету Ніжинської міської ради Сергій Колесник. 31 березня 2019 року відбувся І тур виборів Президента України який відбувся легітивно та у відповідності до вимог чинного законодавства. Ніжин є 209 виборчим округом на якому розташовано 26 дільничих виборчих комісій та 1 окружна виборча комісія. Всього по міські громаді зареєстровано 54тис.326 виборців (проголосувало 34тис.658 осіб). Явка на виборах по місту Ніжину склала 64%.

ІІ тур виборів Президента України запланований на 21 квітня 2019 року. Офіційне оголошення результатів виборів повинно відбутися до 01 травня 2019 року.

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 01 квітня по 07 квітня можна ознайомитися за посиланням:http://nizhynrada.gov.ua/announcement/337/zahodi-z-0104-po-0704-2019-roku.html

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

02.04.2019