Відбулась постійна депутатська комісія міської ради з питань земельних відносин

15 травня у великій залі Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації. Головою комісії був Андрій Деркач. Також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, керівники структурних підрозділів, депутати Ніжинської міської ради, представники громадськості та ЗМІ.

На порядку денному розглянули питання, які були залишені на доопрацювання на минулій комісії, та інші проекти рішення, а саме:

1) Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміни цільового призначення.

2) Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, надання земельних ділянок юридичним особам.

3) Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам.

4) Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та зміни цільового призначення, внесення зміни в рішення міської ради.

5) Про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та зміни цільового призначення.

6) Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та зміни цільового призначення, про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність.

7) Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок юридичним особам.

8) Про поновлення договорів оренди земельних ділянок,надання дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою, припинення права користування земельними ділянками,надання земельних ділянок юридичним особам.

9) Про надання дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) земельної ділянки площею 0,2092 га за адресою: м. Ніжин, вул. Батюка,1.

10) Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та технічної документації, затвердження проектів землеустрою, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам.

Дискусійно розглядався проект рішення “Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та зміни цільового призначення, внесення зміни в рішення міської ради”. Комісія вирішила відправити дане питання на доопрацювання.

Вищезазначені проекти рішень з доповненнями і уточненнями ухвалили винести на розгляд 38 сесії міської ради VII скликання, яка відбудеться 17 травня. Деякі питання вирішили відправити на доопрацювання у зв’язку з рядом суперечливих моментів, а також надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

15.05.2018