Відбулась нарада керівників комунальних підприємств

20 квітня відбулась нарада керівників комунальних підприємств. На засіданні були присутні перший заступник міського голови Григорій Олійник, керівники комунальних підприємств міста, представники структурних підрозділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради та представники громадськості.

На початку засідання обговорювалась заява жительки міста щодо продовження опалювального періоду у Ніжинському будинку-інтернаті. За поданням заяви було вирішено ввімкнути опалення у будинку-інтернаті найближчим часом.

Надалі розглядались заяви громадян міста щодо вирішення соціально-побутових питань, таких як відмова від послуги вивезення ТПВ, встановлення контейнерів для збору ТПВ.

Проконтрольовано наступні питання:

- Грейдування вулиць;

- Грейдування доріг до кладовищ;

- вивезення сміття з кладовищ;

- відновлення дорожнього покриття вулиць Ніжина;

- обстеження та ремонт КП «НУВКГ» кришок люків.

Наталією Бойко, начальником відділу роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами, була внесена пропозиція щодо контролю закріплених за держслужбовцями вулиць кожного місяця, а не два рази на рік. За словами Наталії Бойко, це сприяло б попередженню утворення куп сміття на вулицях.

Наприкінці засідання представниками громадськості було задано ряд питань. Валентина Щокіна, голова громадської організації «Мама-86», повідомила, що в результаті засідання круглого столу, присвяченого водним ресурсам, було виділено декілька джерел забруднення р. Остер:

- стічні води;

- нітритне забруднення;

- фосфатне забруднення.

Дані джерела підтверджені представниками кафедри хімії Ніжинського Державного університету імені М. Гоголя. Щоб попередити та усунути джерела забруднення була висунута пропозиція створення ініціативної групи, до якої мають ввійти представники влади та господарських організацій. Дане питання запротокольовано та знаходиться на контролі.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

20.04.2017