Урочистості до Дня Перемоги

Вже минуло 72 роки, але наша держава й донині не може підрахувати кількість загиблих українців. Вшанували пам'ять героїв і у Ніжині. Сьогодні, 9 травня відбувся урочистий мітинг і церемонія покладання квітів до Пам’ятного Знаку загиблим ніжинцям у роки Другої світової війни. На заході були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники Сергій Дзюба, Сергій Осадчий, Ігор Алєксєєнко, депутати обласної ради Сергій Охонько, Наталія Копиня, Алла Ковтун, депутати міської ради, ветерани, небайдужі мешканці міста.

«Пам'ять… Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас зі старих фотографій, сумних похоронок, листів з фронту, які зберігають донині діти, онуки і правнуки. Пам'ять… Вона не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії народної перемоги над фашизмом» - такими словами розпочато мітинг. Дійсно, сьогодні ми з особливою пошаною згадуємо ветеранів Другої світової війни, з почуттям глибокої вдячності віддаємо шану їхньому подвигові.

Долучився до вітань міський голова. Анатолій Валерійович зазначив: «Свято Перемоги – це наша національна гордість, адже 72 роки назад наш народ зробив неоціненний внесок у здобуття перемоги. Внесок цей – мільйони загиблих, які залишаться для нас вічним прикладом героїзму, любові до рідної землі, до свого народу. Подвиг на фронтах, подвиг у тилу, подвиг у роки післявоєнної відбудови – це життя ветеранів, які прийшли сюди разом з нами вшанувати пам'ять своїх однополчан і побратимів. 9 травня назавжди залишиться для нас святом на вільній рідній землі! І ми щиро вдячні вам за це свято, за ваш героїзм, самовідданість, любов до Батьківщини! Низький вам уклін!

Присутні тут і учасники бойових дій, що точаться на сході України – сучасні герої. Вони воюють за нашу Батьківщину, за її незалежність, єдність, за наше з вами майбутнє. Ми шануємо їх щоденний подвиг і віримо у їх незламний і переможний дух!»

Вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання і військовим трикратним салютом і покладанням квітів до Пам’ятного Знаку.

На заході звучали пісні воєнних років, а закінчився мітинг вальсом, який не залишив байдужим присутніх.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

09.05.2017