Обираємо професію

4 квітня в приміщені Ніжинського Будинку дітей та юнацтва відбулася зустріч з старшокласниками в рамках проекту «Шлях до себе: Обираємо професію», започаткованого відділом у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської спільно з громадською організацією «Спілка жінок Ніжина».

Плануючи наші зустрічі, була розроблена анкета та проведено опитування 250 старшокласників ніжинських шкіл.

Топ -10 професій серед ніжинських старшокласників складають:

- лікар - 11,5%,

- кухар - 8,6%

- програміст - 7,8%

- журналіст, адвокат та юрист - 7,4%

- дизайнер - 7 %

- творчі професії (актор, музикант, художник, хореограф) -6,7%

- робітничі спеціальності - 5,7%

- бізнес та економіка, а також спортивні професії - 4,5%

- перукар, візажист, косметолог, а також Готельно-ресторанний та туристичний бізнес - 4,1%

- поліція та військова справа – 3,5%

На першій зустрічі школярі познайомились з представниками таких професій як лікар, програміст, дизайнер та журналіст. Учні мали змогу детальніше, на особистих прикладах гостей, ознайомитись із професіями, поставити важливі питання, які їх цікавлять, та визначитись з подальшими кроками до майбутньої професії.

Дякуємо лікарю-педіатру Карабут Вірі Тихонівні, викладачам Ніжинського медичного коледжу Шлаган Людмилі Андріївні та Зазименко Аллі Дмитрівні, дизайнеру одягу Тетяні Вербі, журналісту Ігорю Волосянкіну, веб-розробнику та програмісту Олегу Зінченко, студенту КПІ Андрію Єрофєєву, адміністрації та педагогічному колективу Ніжинського Будинку дітей та юнацтва та небайдужим школярам за конструктивний діалог, теплу атмосферу та співпрацю.

Відділ у справах сім’ї та молоді

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

10.05.2017