Урочистий мітинг до Дня захисника України

14 жовтня відзначають одразу три свята, тісно пов'язані між собою: День захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва. З цієї нагоди у парку Незалежності відбувся урочистий мітинг за участю міського голови Анатолія Лінника, секретаря міської ради Валерія Салогуба, першого заступника міського голови Григорія Олійнника, заступника міського голови Ігоря Алєксєнка, заступника міського голови Сергія Дзюби, керуючого справами виконавчого комітету Сергія Колесника, помічника народного Депутата України Олександра Кодоли Тамари Стратілат, депутатів міської та обласної рад, керівників установ, підприємств та організацій, ветеранів, воїнів АТО, сімей загиблих учасників АТО та громадськості міста.

Священнослужителі міста розпочали захід заупокійною літією за загиблими, отець Сергій Чечин освятив пам'ятний знак.

Міський голова Анатолій Лінник звернувся до всіх присутніх зі словами глибокої шани та поваги, наголосив: «Одразу три свята співпали недаремно в один день, адже українське козацтво завжди шанувало Пресвяту Богородицю за її підтримку, Боже благословення, допомогу і оберіг. Сьогодні наші воїни, захисники боронять нашу державу і також шанують свою історію, традиції козацтва, Пресвяту Богородицю. Ми схиляємо голови перед всіма, хто загинув за незалежність України. Шануємо воїнів, які продовжують сьогодні боротьбу. Вдячні всім військовим, готовим захищати нашу державу. Але це свято не тільки, хто має військові ознаки, це свято всіх українців, тому що саме від того, наскільки український народ спроможний захищати свою державу, залежить наша незалежність, свобода і мир». Також Анатолій Валерійович відзначив неймовірну подію, яка об’єднала навколо себе владу, все духовенство різних конфесій, церков, які знаходяться в Україні – затвердження Томосу про автокефалію Української Православної Церкви: «Значимість цієї події важко переоцінити. Адже саме духовна єдність, наша духовна ідентифікація як православних українців, лежить в основі нашої незалежності та державності». Привітав всіх присутніх з світлими святами, побажав миру та здоров’я.

Митрофорний протоієрей отець Михаїл виступив з вітальними словами: «Шана Пресвятій Богородиці, яка береже кожного з нас. Останні події це підтверджують. Матінка Божа береже наш народ, Україну, піднімає нашу Українську Православну Церкву. Віримо в наше майбутнє, пам’ятаємо минуле, поминаємо тих, хто загинув за це прекрасне майбутнє. Хай щастя і добра доля стелиться нашим дітям і всім нам!».

На мітингу пролунали патріотичні пісні від творчих колективів міста.

Наприкінці заходу учасники вшанували хвилиною мовчання всіх героїв, хто прихистив рідну землю, всіх тих, хто залишив своє безцінне життя, виборюючи незалежність рідної України, та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

14.10.2018