Святкування Міжнародного дня матері

Святкування Міжнародного дня матері в Ніжині почалося 14 травня, коли за підтриманої Ніжинською єпархією Української Православної Церкви, ініціативи Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в усіх міських храмах єпархії відбулась особлива молитва за матерів України, нинішніх і майбутніх.

До організації заходів з нагоди Міжнародного дня матері та Міжнародного дня сім’ї міський центр соціальних служб залучив також партнерські організації та благодійницьку допомогу приватних осіб-підприємців.

16 травня матерів загиблих учасників АТО, прийомних мам та мам, які виховують і доглядають дітей з особливими потребами, було запрошено на урочистості до ДНЗ№ 21. В урочистій залі садочку матерів привітали депутат обласної ради Сергій Охонько, начальник управління освіти Ніжинської міської ради Станіслав Крапив'янський і директор НМЦСССДМ Наталія Кучеровська.

Талановиті педагоги та вихованці дошкільного закладу на чолі з його завідувачкою Тетяною Пищик підготували чудову концертну програму для своїх шановних гостей, по закінченні якої кожна запрошена мама отримала на згадку виготовлений дітками і їхніми наставниками подарунок. Як потім ділилися враженнями від цієї зустрічі матері загиблих воїнів, вони мимоволі намагались вловити в дитячих обличчях знайомі риси своїх синів. Від душі аплодуючи маленьким артистам, кожна згадувала своє щасливе материнство – своє маленьке хлоп'я, рідного синочка, який завжди житиме в її серці.

Урочистості продовжились: екскурсією до художнього відділу краєзнавчого музею – для матерів дітей з особливими потребами, де вони оглянули виставку творчих робіт митців м. Ніжина, святковою зустріччю матерів загиблих учасників АТО у кафе «Фієста» (ФОП Олександр Тесленко) і зустріччю прийомних матерів – у кафе «Кейк-бар» (ФОП Тетяна Полуцька). За благодійної підтримки цих підприємців жінки отримали можливість поспілкуватись за чашкою чаю або кави із солодощами, поговорити про наболіле, обговорити плани на майбутнє, поділитись власним позитивним досвідом виховання прийомних дітей та похвалитись їхніми маленькими досягненнями.

Завжди занурені у свої буденні справи, заклопотані особистими материнськими турботами й проблемами своїх дітей, цього дня наші шановні жінки відчули справжнє свято, яке, хотілося б сподіватись, додасть їм піднесеного настрою, радості, сил та наснаги у виконанні їхнього найвищого призначення – бути Мамою.

О. Гребеннікова,

фахівець із соціальної роботи НМЦСССДМ

18.05.2017