Святкування Дня Державного Прапора України

Сьогодні, напередодні Дня незалежності, вся країна відзначає свято вшанування одного з трьох символів нашої держави – Державного Прапора України.

Традиційно у переддень відзначення Дня Незалежності України на центральній площі міста відбулося урочисте підняття Державного прапора України, акція «Я громадянин України» з урочистим врученням паспортів громадянам України; загальноміська акція «Спільне виконання гімну України» за участю громадськості.

Відзначення Дня Державного прапора виховує в кожному повагу до своєї Батьківщини, до її Прапора та незалежності, загартовує дух української свідомості. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях, коли звучить Державний Гімн і майорить Державний Прапор.

З вітальними словами до присутніх звернувся очільник міста та наголисив, що Державний Прапор України – це символ нашої держави, саме під ним наші діди, прадіди виборювали незалежність нашої держави, творили історію, наше з вами завдання примножувати досягнення до їх числа та закликав всіх пам’ятати і шанувати тих героїв із зброєю в руках, які під синьо-жовтим прапором боронять наші кордони.

У святковій атмосфері міський голова Анатолій Лінник вручив юним громадянам їхні перші дорослі документи – біометричні паспорти, а Народний депутат України Олександр Кодола відзначив подяками обдаровану молодь. А вони, свою чергу, щиро подякувала та урочисто пообіцяла з честю і гідністю носити високе звання громадянина України, своїм сумлінним ставленням до навчання примножувати її славу, її багатство, у всьому і завжди робити так, як велить наш основний Закон – Конституція України.

Завершилось свято покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

23.08.2018