Щотижнева оперативна нарада при міському голові

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Традиційно на нараді було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Музиченко Інну Іванівну про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній тиждень, відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

Відповідно до наданої інформації за минулий тиждень до відділу поліції надійшло 213 заяви та повідомлення, 14 з яких - кримінальні провадження за різними статтями кримінального кодексу. Виявлено 174 адміністративних правопорушення та накладено 75 постанов на суму 15946 гривень. По лінії дорожнього нагляду зафіксоване 57 порушень (3 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, 10– керування транспортним засобом, особою яка не має відповідних документів; 5 – порушення пдр, що спричинило пошкодження транспортних засобів; 4 – керування транспортним засобом, що має несправності; 3 – керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов'язкового техогляду, але своєчасно його не пройшов; 24 – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР та 15 – порушення правил великоваговими т/з). Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв (46 випадків) та паління тютюнових виробів (27 випадки) у громадських місцях. Зафіксований 2 факти невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей та 2 факти вчинення насилля в сім’ї. Інна Іванівна також зауважила, що під час святкових днів буде здійснюватися посилене патрулювання міста(авто патрулювання та піші патрулі).

Міський голова наголосив що повинно здійснюватися патрулювання міста в нічний час і особливо центральної частини(площі ім.Івана Франка).

Головний лікар центральної міської лікарні імені Миколи Галицького Олександр Костирко доповів щодо епідеміологічної ситуації по місту та наголосив щодо профілактичні заходи спрямовані насамперед на підвищення несприйнятливості організму до дії збудників грипу, а також заходи санітарно-гігієнічного спрямування. На сьогодні одним з найефективніших специфічних методів профілактики грипу залишається вакцинація населення протигрипозною вакциною, до складу якої обов’язково входять штами вірусів, які циркулюватимуть на території України та можуть стати можливою причиною захворювань.

Начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак запросила всіх присутніх 27 грудня о 17.00 в Ніжинський міський Будинок культури в якому відбудеться 5-ий традиційний передноворічний благодійний концерт «Відтінки любові» за участю депутатів Ніжинської міської ради, працівників виконавчого комітету, представників закладів освіти, культури та медицини, приватних підприємців, студентів вищих навчальних закладів міста.

За довідками звертатися до управління культури і туризму, за адресою: м.Ніжин, площа імені Івана Франка,1, каб. 81, тел. 2-35-51.

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 24 грудня по 30 грудня можна ознайомитися за посиланням:http://www.nizhynrada.gov.ua/announcement/298/zahodi-z-24-grudnya-po-30-grudnya-2018-roku.html.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

26.12.2018