Щотижнева оперативна нарада при міському голові

05 листопада у великій залі міської ради відбулась розширена оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На початку засідання Анатолій Валерійович ознайомив присутніх з планом проведення розширеної оперативної наради керівників підприємств, установ, закладів та організацій міста, керівників виконавчих органів ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради при міському голові:

1.Про стан правопорядку та запобігання протидія злочинності, заходи забезпечення публічного порядку та безпеки громадян, що були вжиті на території громади міста упродовж жовтня 2018 року (начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Музиченко Інна Іванівна.).

2.Про заходи щодо запобігання та профілактики надзвичайним ситуаціям, які пов'язані з травмуванням та загибеллю людей, про стан протипожежної безпеки на території громади міста упродовж жовтня 2018 року (представник Ніжинського МРВ управління держслужби НС).

3.Про заходи профілактики захворюваності на кір та інші інфекційні захворювання, про стан загальної епідеміологічної ситуації на території громади міста у продовж вересня 2018 року (головний лікар КЛПЗ «Центральна міська лікарня ім.Галицького» Костирко Олександр Михайлович, начальник Ніжинського міськрайонногоуправління Головного управління Держспоживслужби в Чернігівській області Рафальський Віктор Степанович).

4.Про призначення субсидій за оновленими правилами (начальник управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради Кулініч Валентина Михайлівна).

5.Різне.

6.Підведення підсумків.

Традиційно було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста у продовж жовтня 2018 року. Відповідно до наданої інформації, вересень до відділу поліції надійшло 1144 заяви та повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події з яких до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено 140 кримінальних проваджень.

Виявлено 581 адміністративних правопорушення та накладено 530 штрафів на суму 66861 гривня. Добровільно сплачено штрафів: 73 постанова на суму 21326 гривень. Передано на розгляд до інших органів – 96 протоколів. По лінії дорожнього нагляду зафіксовано 238 порушень (17 – керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння; 32 – керування ТЗ особою, яка не має відповідних документів; 6 – керування транспортними засобами особою, яка не має права керувати таким т/з; 17 – керування водієм т/з, що підлягає обов. тех. контролю, але своєчасно його не пройшов; 26 – керування водієм транспортним засобом, що має несправності; 100 – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР). Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв (144 випадки) та паління тютюнових виробів (102 випадки) у громадських місцях. Зафіксовано 12 фактів вчинення насильства в сім'ї та 2 факти невиконання своїх батьківських обов'язків щодо виховання дітей.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Кулініч доповіла про призначення субсидії за оновленими правилами.

За законодавством України право на отримання державної субсидії мають сім’ї, чиї витрати на оплату житлово-комунальних послуг (в межах встановлених норм споживання та з урахуванням пільг) перевищують розмір обов’язкового відсотка платежу. Сума платежу для кожного домогосподарства визначається індивідуально і залежить від сукупного доходу сім’ї.

Постановою Кабінету Міністрів № 319 від 27.04.2016 внесено зміни до порядку надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Одним з нововведень уряду є пропозиція тимчасової відміни пільг на квартиру. Таким чином, на період отримання субсидії громадянам, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг, вони нараховуватися не будуть. Проте, розрахунок субсидії буде проводитися з урахуванням пільг на сплату послуг і обсяг обов’язкового платежу за послуги ЖКГ буде залежати виключно від доходів сім’ї.

Житлово-комунальна субсидія оформляється на одного з зареєстрованих членів домогосподарства (сім’ї), на ім’я якого відкрито особові рахунки на оплату комунальних послуг. Решта членів домогосподарства для призначення субсидії повинні підтвердити свою згоду на доступ і обробку персональних даних. Квартиронаймачі, які сплачують комунальні послуги відповідно до договору оренди, також мають право на надання субсидії.

Через нові правила нарахування житлово-комунальних компенсацій в 2018-2019 році, право на отримання субсидії втратили наступні категорії громадян:

-орендодавці, які не задекларували доходи від здачі майна в оренду;

-особи, які вчинили одноразову покупку або оплатили послуги вартістю понад 50 тисяч гривень;

-володарі автомобілів, з дня випуску яких пройшло менше 5 років. Виняток становлять мопеди або машини, видані соцорганами;

-особи, які протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією отримали спадщину або іншим законним спосіб набули право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб;

-боржники з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума двомісячної заборгованості яких перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

-власники житлових приміщень з великою квадратурою: площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а будинку — 200 кв. м. Обмеження не поширюється на дитячі будинки сімейного типу, прийомні та багатодітні сім’ї;

-особи працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку в Центрі зайнятості як безробітні. Таким громадянам органи УПтаСЗН автоматичнозараховують в дохід три прожиткові мінімуми, що істотно знижує ймовірність нарахування субсидії.

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 05 жовтня по 11 листопада можна ознайомитися за посиланням:http://www.nizhynrada.gov.ua/announcement/298/zahodi-z-05-po-11-listopada-2018-roku.html

05.11.2018