Робоча група щодо обстеження пасажиропотоку

18 жовтня відбулася презентація 1 та 4 етапу науково-дослідницької роботи на тему: «Дослідження пасажиропотоків на маршрутах транспорту загального користування та оптимізації транспортної мережі міста Ніжина» під головування начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолія Кушніренка. Також взяли участь радник міського голови Сергій Осадчий, депутати міської ради, перевізники, громадськість міста та ЗМІ.

На засіданні представником Чернігівського Технологічного інституту Артемом Тарасенком було презентовано увесь моніторинг пасажиропотоку на перевезення пасажирів у міському громадському транспорті загального користування, який проводився влітку та восени. Артем Валерійович запропонував скоротити на 20% маршрутну мережу задля надання якісних послуг та зменшення тарифу у громадському транспорті. Також зазначив, що маршрутне сполучення автобусів № 11, 12, 13 можна або збільшити на 1 транспортну одиницю або скоротити маршрут №11, 13 та посилити рейс №12, який буде охоплювати також ці два маршрути і люди матимуть можливість доїхати з «Кунашівської-Ветхого»(з зупинками в центрі міста). Транспортну мережу №39-№9 розмежувати на маршрут №39 який буде рухатись з «вул.Космонавтів до Містечка» та навпаки, а маршрут автобусу №9 з «вул.Космонавтів до Вокзалу» це дасть можливість розгрузити транспортну мережу та скоротити кількість одиниць транспортних засобів та інтервал між ними (6хв-10хв).

Підсумовуючи засідання Анатолій Миколайович запропонував всім членам робочої групи надати у письмовій формі всі свої зауваження та пропозиції, щодо встановлення тарифів на перевезення, а також оптимізація маршрутної мережі секретарю робочої групи.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

18.10.2018