Продовжується робота над Стратегією

08 липня відбулося засідання робочої групи щодо оновлення стратегії Ніжинської територіальної громади на 2020-2027 роки під головуванням першого заступника міського голови Федора Вовченка. У засіданні взяли участь секретар міської ради Юрій Хоменко, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, радник міського голови Сергій Охонько, керівники відділів та управлінь, молодь.

Обговорили основні проекти, які будуть включені в Стратегію.

Актуалізація Стратегії відбуватиметься за напрямками: економічний розвиток, туризм, покращення благоустрою громади, розвиток сільських населених пунктів та цифровізації громади. У рамках цих напрямків будуть сформовані та включені у Стратегію проекти з реконструкції вулиці Гоголя та центральної алеї, каналізаційного колектора, головних міських магістралей, зон водного відпочинку та парку Шевченка; будівництва комплексу з басейнами, створення центру з мультимодальних перевезень на базі аеродрому «Ніжин».

Також було обговорено включення у Стратегію нових напрямків, таких як дизайн просторів, а саме затвердження та розробка дизайн-кодів мікрорайонів, напрямок енергоефективності, розвиток міського паркувального простору та проекти з державно-приватного партнерства та інше.  

Всі керівники отримали доручення відповідно до свого напряму роботи надати пропозиції щодо чинних проектів, з метою їх удосконалення та розробити нові, щоб міською владою були враховані всі пропозиції під час проектування бюджету на наступний рік.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю 

08.07.2021