Олександр Кодола провів зустріч за круглим столом щодо безпеки та відносин ромів з поліцією та місцевою владою

Сьогодні, 9 липня, міський голова Олександр Кодола провів зустріч за круглим столом щодо безпеки загальних питань та відносин ромів з поліцією та місцевою владою.
Захід відбувся за участі представників правоохоронних органів, КП «Муніципальна служба правопорядку – ВАРТА», Міжнародного Фонду «Чіріклі», активних представників ромської етнічної групи в Ніжині та Ніжинському районі.
Зустріч за круглим столом відбулась за підтримки Міжнародного Фонду Freedom House.
Міський голова Олександр Кодола зазначив, що проведення таких зустрічей за круглим столом дозволить змінити суспільну реакцію на насильство на ґрунті ненависті і знизити кількість подібних інцидентів.
Freedom House та партнери Міжнародного Фонду «Чіріклі», ГО «ЗОР» (монітори в Чернігівській області) намагаються поєднати велику кількість спільнот, що найчастіше стають жертвами насильства на ґрунті ненависті, а також зібрати широку коаліцію громадянського суспільства для ведення моніторингу, документації та налізу нападів та їх динаміки в Україні.
У ході проведення зустрічі за круглим столом домовились про співпрацю між правоохоронними органами та представниками з дотримання прав людей та представниками національних меншин.
Начальник Ніжинського відділу поліції Володимир Духно наголосив на негайному повідомленні про порушення прав людини на телефонний номер 102. А також домовились про проведення зустрічі з ніжинськими правоохоронцями у форматі конференції для більш широко ознайомлення з даною проблемою.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

09.07.2021