Прийнято бюджет міста на 2017 рік

Розпочала свою роботу 19 чергова сесія міської ради.

У роботі сесії прийняли участь, окрім депутатів міської ради, депутати Чернігівської обласної ради Бойко Людмила Василівна та Охонько Сергій Миколайович.

На початку сесії депутат Наталія Шевченко оголосила про створення нової депутатської групи «Міжфракційне депутатське об’єднання «Рівні можливості». До складу групи ввійшли: Онокало Ірина Анатоліївна, Паскевич Вікторія Григорівна, Тищенко Валентина Володимирівна, Шевченко Наталія Олександрівна. Також на початку пленарного засідання було нагороджено Щербака Олега Вікторовича, голову постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю Грамотами до Дня адвокатури.

Порядок денний чергової 19 сесії міської ради включав, окрім бюджетних питань, проекти рішень житлово-комунальної та соціально-гуманітарної сфери, земельних відносин та архітектури.

Одним із перших розглянутих проектів рішень був «Про перейменування Ніжинської гімназії № 16 Ніжинської міської ради Чернігівської області». Міська рада проголосувала одноголосно. Тепер Ніжинська гімназія № 16 Ніжинської міської ради Чернігівської області перейменована на Ніжинський навчально-виховний комплекс № 16 «Престиж» (гімназія-загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад) Ніжинської міської ради Чернігівської області.

При обговоренні міських цільових програм піднімались питання безпеки дорожнього руху та благоустрою міста.

Михайло Булигін порушив питання щодо освітлення місць відпочинку: «Безпека починається не лише з поліції, а й з освітлення. Зараз встановили нові дитячі майданчики, а освітлення не передбачили». Міський голова підтримав зауваження депутата Булигіна та дав доручення начальнику управління житлово-комунального господарства та будівництва Кушніренко А.М.: «На місцях де розміщені дитячі майданчики – передбачити та встановити освітлення. При встановленні нових майданчиків, - освітлення встановлювати паралельно».

При обговоренні проекту рішення про міські цільові програми Анатолій Лінник також актуалізував увагу на взаємовідповідальності влади та громадськості: «Комунальні служби міста будуть безсилими, якщо у Ніжині буде поширюватись вандалізм та байдужість. Любов до рідного міста починається з поваги до роботи тих, хто працює на його благо».

Ключовим питанням 19 чергової сесії міської ради був бюджет міста на 2017 рік. Проект бюджету був детально вивчений на постійних комісіях міської ради та схвалений рішенням виконавчого комітету. На зауваження депутата Сліпака А.І. щодо дефіцитності бюджету, начальник фінансового управління Людмила Писаренко повідомила: «Який би ми бюджет не сформували, він все одно буде дефіцитним. Та в будь-якому випадку, 80% йде на видатки бюджетних установ, 20% - на видатки розвитку. Не можна, щоб місто повністю витрачали всі кошти на "проїдання". Треба, щоб місто розвивалося. І ми наголошували і наголошуємо на необхідності проведення оптимізації бюджетних установ».

В результаті голосування бюджет міста на 2017 рік був прийнятий: «Це спільна робота та спільний результат усіх учасників бюджетного процесу. Дякую усім за роботу», - Анатолій Лінник.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій із громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

26.12.2016