Приєднання Кунашівської територіальної громади до міста Ніжина

Відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення є виключно добровільним та відбувається за рішенням усіх відповідних місцевих рад.

19 листопада відбулося пленарне засідання 45 сесії VIIскликання Ніжинської міської ради на якому депутати більшістю голосів проголосували за добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення Ніжина Кунашівської сільської територіальної громади.

Вирішили добровільно приєднати територіальні громади сіл Кунашівка, Паливода та Наумівське Кунашівської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області до територіальної громади міста Ніжина Чернігівської області та утворити внаслідок добровільного приєднання Ніжинську міську об'єднану територіальну громаду, а також затвердили план організаційних заходів щодо добровільного приєднання Кунашівської територіальної громади.

Крім того, 19 листопада 2018 року депутати Ніжинської міської ради прийняли ще ряд рішень, які необхідні для завершення процедури приєднання Кунашівської сільської ради до Ніжинської міської ради, а саме утворити на території Ніжинської міської обє'днаної територіальної громади Кунашівський старостинський округ, що складатиметься із сіл Кунашівка, Паливода та Наумівське з центром у селі Кунашівка, "Про покладання обов'язків старости", "Про виготовлення гербової печатки для використання на території Кунашівського старостинського округу" тощо.

Ніжинська міська рада та Кунашівська сільська рада пройшли всі етапи та завершили процедуру приєднання відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Ніжинська громада - найбільша ОТГ за чисельністю населення в Чернігівській області та територіально більша за місто Чернігів! Це ще один крок до створення привабливих умов для інвесторів!

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

20.11.2018