Прес-конференція міського голови Анатолія Лінника

7 серпня відбулася прес-конференція міського голови Анатолія Лінника, під час якої надав відповіді на питання представників засобів масової інформації, що стосувалися життєдіяльності Ніжина.

Редактор ніжинської комунальної газети «Вісті» Валерій Кичко задав питання що стосується ремонту та водовідведення по вулиці Незалежності. Анатолій Валерійович у своєму виступі зазначив, що на сьогодні коштів з обласного бюджету не надійшло, в тому числі у міському бюджеті суми у три з половиною мільйони гривень немає. Зауважив, що розподіл коштів та використання бюджету не приймається міським головою особисто, а виключно це входить до компетенції міської ради. А також висловив свою позицію, що влада повинна дотримуватися чіткої фінансової дисципліни для того щоб мати можливість закінчувати рік без дефіциту, кредиторської заборгованості, і без переходу цієї заборгованості на наступний рік. Дана проблема є однією із першочергових для вирішення, а тому якщо надійдуть кошти з обласного бюджету, то міська рада може зробити перерозподіл рахунків із захищених статей видатків для співфінансування.

Також очільник міста розповів про кроки, які необхідно зробити для підвищення енергоефективності та навів приклад ДНЗ №25, що в садочку не тільки встановили нові двері та вікна, а і є тепловий пункт, який корегує температуру приміщення залежно від погодних умов.

Відмітив позитивну роботу ніжинських медиків під час надзвичайної ситуації, які надали висококваліфіковану, якісну та вчасну медичну допомогу, в тому числі і завдяки придбанню нового обладнання. А також зазначив, що Ніжин на високому рівні проводить медичну реформу та висловив своє бачення стосовного того, що Ніжин повинен стати госпітальним центром.

Анатолій Лінник поділився планами на майбутнє, а саме створенням туристичного центру в місті, який може об’єднати всіх зацікавлених осіб, в тому числі підприємців.

Окрім того, під час прес-конференції міський голова надав відповідь представникам засобів масової інформації стосовно актуальних питань життєдіяльності міста, зокрема, реформування центру поштового зв’язку №2, ремонту доріг,щодо заключення ЕСКО договорів, створення історико-культурного заповідника, підвищення тарифів на перевезення громадським транспортом, тощо.

Інтерв’ю міського голови в повному форматі буде невдовзі оприлюднено ТРК «НТБ».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

07.08.2018