Повір в себе – і в тебе повірять інші

В художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею ім. Івана Спаського вже 18 рік поспіль проходить виставка дітей та молоді з обмеженими можливостями «Повір в себе – і в тебе повірять інші». 03 грудня відбулося офіційне відкриття виставки. Представлено роботи 78 учасників, виконаних у різних жанрах та техніках: класичний живопис, акварель, вишивка бісером, бісероплетіння, квільнг та багато інших.

У кожній роботі відчувалася теплота душі, доброзичливість і сонячний настрій, які хлопчики й дівчатка передавали за допомогою акварелі, бісеру, стрічок та інших матеріалів.

Теплими та щирими словами звернувся до дітей та їх батьків міський голова Анатолій Лінник, який побажав усім успіхів та віри у власні сили та наголосив: «Немає неталановитих дітей і людей, головне дати цьому таланту та здібностям відкритися. Велика шана педагогам, які розвивають це в юних даруваннях». До вітальних слів долучилися заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, голова громадської організації «Спілка самаритян України» Ірина Балакірєва та представники музею.

Метою цього конкурсу є створення умов для реалізації особистого потенціалу, виявлення та розвиток творчих здібностей, виховання відчуття прекрасного, допомога у соціальній адаптації дітей та молоді з особливими потребами, а також привернення уваги громадськості до проблем цих дітей. Організатори наголошують, діти повинні знати, що в них вірять і вірять у їх можливості.

Протягом грудня-січня цікаву експозицію, до якої увійшло більше 100 творчих робіт, можуть оглянути всі бажаючи мешканці та гості нашого міста. А самі учасники - ознайомитись із творчими надбаннями інших авторів, дізнатись про нові методики та напрямки в декоративному мистецтві й обмінятись досвідом в оформленні робіт.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

03.12.2018