Постійна депутатська комісія з майнових та житлово-комунальних питань

18 липня у великій залі Ніжинської міської ради відбулося засідання постійної депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища під головуванням Ірини Онокало. На засіданні також були присутні секретар радник міського голови Сергій Осадчий, заступник міського голови Сергій Дзюба, депутати Ніжинської міської ради, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів виконавчого комітету, а також представники громадськості та ЗМІ.

На порядок денний винесено наступні проекти рішення:

1. Про погодження інвестиційної програми КП “Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства”.

2. Про збільшення статутного капіталу та затвердження Статуту комунального підприємства “Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства” у новій редакції.

3. Про корегування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, на послугу з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем) по комунальному підприємству “Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства”.

4. Про внесення змін в додаток №1 до рішення Ніжинської міської ради VIскликання від 18 серпня 2015 року №17-70/2015 “Про затвердження Порядку здійснення роздрібної торгівлі через дрібно роздрібну торговельну мережу шляхом використання автомагазинів, автокафе, авторозвозок, автоцистерн”.

5. Про затвердження операційної цілі щодо розвитку малого та середнього підприємства в Стратегії розвитку Ніжина.

Всі проекти рішення одноголосно підтримані та рекомендовано винести їх на розгляд сесії міської ради.

Також було заслухано листи-звернення громадян щодо: ремонту асфальтобетонного покриття міжквартальної дороги від вул. Корчагіна до вул. Шевченка; відновлення та підключення вуличного освітлення по частині вул. Вадима Доброліжа, проведення асфальтного (твердого) покриття на даній частині вулиці; звільнення від орендної плати за буфетне приміщення школи №10 та Ніжинського НВК №16 “Престиж”на літній період та інші.

Голова комісії Ірина Анатоліївна зачитала лист, який надійшов до Ніжинської міської ради від Посольства Греції в Україні. Посольство Греції в Україні просить посприяти наданню Ніжинському товариству греків імені братів Зосимів будівлі кав’ярні грека Стефаньєва, що розташована по вул. Яворського,3, для створення товариством Грецького культурного центру із виставковою експозицією, кав’ярнею музеєм, конференц-залом та центром туристичних послуг.

Комісія прийняла до відома листи-звернення, також надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

19.07.2018