Поезія грає музикою слів!

22 березня 2018 року у приміщенні GangsterPubзустрілися слова, почуття, емоції, музика та натхнення. Ініціативна група по створенню Молодіжної ради при Ніжинській міській раді вперше проводила поетичний вечір в рамках відзначення Міжнародного дня поезії.

Інформаційна довідка

Всесвітній день поезії - це свято, яке відзначається щороку 21 березня. Встановлено 1999 р. ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року.

Атмосфера, поезія, музика злились не на папері, а у житті. Ритміка поетичних рядків вторила мелодіям. Свято розпочала Ольга Рогачова віршованими рядками, які налаштували глядачів на ліричний лад. Ведучий Дмитро Горнов перейняв естафету та запросив до слова Владиславу Сердюк, активну учасницю роботи Ініціативної групи по створенню Молодіжної ради.

Яскравим прикладом єднання музики та поезії став виступ Дмитра Онищика, стоматолога за професійним спрямування та музиканта, співака у звичайному житті. Правду свого серця власною поезією розповіла Ірина Малюга. Віршована історія звучала від творця історії, справжнього поета Євгена Луняка.

Яскравою родзинкою вечору став виступ співачки та поетеси Катерини Павленко. Присутні дуже тепло зустріли нашу гостю з м. Києва, а у деяких учасників можна було спостерігати сльози, що дійсно свідчило про концентрацію почуттів.

Чудовими віршами порадували представники Ніжинської центральної бібліотеки, ніжинська поетеса Ірина Васильківська. Здивував поетичним реп-читанням Євгеній Васильєв.

Линув по залу мелодійний гітарний передзвін у виконання Юлії Рашкевич. Глядачі могли долучитися до свята, читаючи власні вірші під час «вільного мікрофону», відповідаючи на запитання ведучого під час проведення експрес-опитування.

Завершенням став дебютний та феєричний виступ гурту Компрессія. Оригінальне виконання, драйв та життя у музиці. Задоволення, яке читалось в очах соліста гурту, передавалося усім присутнім.

Усім сподобалося, всі залишились задоволеними! Звучали відгуки з очікуванням подібних заходів і в подальшому.

Відділ у справах сім’ї та молоді

26.03.2018