Одним з головних питань порядку денного міжвідомчої наради було теплозабезпечення міста

04 жовтня міський голова Олександр Кодола провів розширену міжвідомчу нараду керівників відділів, управлінь, підприємств, установ, організацій міста.

Одним з головних питань порядку денного було теплозабезпечення міста.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що 01 жовтня було прийнято рішення № 376 «Про початок опалювального сезону 2021-2022 pp. у комунальному некомерційному підприємстві «Ніжинська центральна міська лікарня ім. Миколи Галицького», комунальному лікувально-профілактичному закладі «Ніжинський міський пологовий будинок», Ніжинському дитячому будинку-інтернаті», щоб забезпечити опалення в даних установах. Але на разі опалювальний сезон не розпочався.

В.о.директора ТОВ «НіжинТеплоМережі» Любов Ісаєнко поінформувала, що технічно підприємство до опалювального сезону підготувалося на 100%. Але є проблеми у підприємства з проплатою до Чернігівгазу. Заборгованість становить 7,6 млн.грн.

Міський голова Олександр Кодола наголосив, що заборгованість це виключна відповідальність підприємства і потрібно зробити все можливе, щоб опалювальний сезон розпочався, а міська рада в свою чергу сприяє, щоб ніжинські домівки були з теплом.

Олександр Михайлович зауважив, що 30 вересня був проведений Конгрес місцевих та регіональних влад при президентові України, де розглядалося питання підготовки до опалювального сезону 2021-2022 років та були встановлені ціни на газ для населення та бюджетних установ, підписаний меморандум про врегулювання проблемних питань в сфері постачання теплової енергії, постачання гарячої води в опалювальний період.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

04.10.2021