Відбулось засідання по озелененню Ніжина

Вчора, 30 вересня, під головуванням заступника міського голови Сергія Смаги відбулось засідання по озелененню Ніжина.

В обговоренні взяли участь радник міського голови Сергій Охонько, ландшафтний дизайнер КП ВУКГ Наталія Довгаль, архітектори, представники комунальних підприємств міста.

Присутні обговорили концепцію озеленення Ніжина, винесли пропозиції щодо запровадження озеленення в центральній частині міста та визначили терміни для виконання доручень виконання службами, установами, членами робочої групи.

Ландшафтним дизайнером було запропоновано розміщувати квіткові катки (вазони для квітів) в центральній частині міста біля міськвиконкому, а також навпроти аптеки №13. Також прозвучала пропозиція щодо розміщення термочаш на вікнах будинків, які виходять на центральну площу міста.

Сергій Охонько наголосив на необхідності закласти кошти на 2022 рік для фінансування витрат на озеленення, а також запропонувати мешканцям багатоквартирних та приватних будинків здійснювати догляд за рослинами, висадженими у закуплені міською радою вазони. Сергій Миколайович зазначив, що для встановлення квіткових катків потрібно дослідити досвід інших міст, таких як Чернігів, Суми, Рівне, Луцьк, тощо. Адже потрібно враховувати погодні умови та їх транспортування у зимовий період.

Сергій Смага звернув увагу присутніх на приклади озеленення в містах України та наголосив на необхідності організації зелених насаджень в першу чергу в центральній частині міста. Сергій Степанович зазначив, що потрібно залучати до озеленення підприємців, які займаються торгівлею та ресторацією.

Начальник відділу благоустрою Наталія Бойко зазначила, що для того, щоб не перенавантажити центральну площу, а також щоб вона мала естетисний та презентабельний вигляд, потрібно діяти згідно проєкту та затвердженого дизайн-коду нашого міста.

Під час засідання були надані доручення КП «ВУКГ» щодо підготовки варіантів озеленення міста, а також переговорити з підприємцями з приводу озеленення балконів та з власниками тих будівель, вікна яких виходять на центральну площу міста. Дерева, які ростуть біля міськвиконкому будуть також обстежено комісійно. На все це виділили термін до 15 жовтня 2021 року.


01.10.2021