Нові виставки

Ми на своїй землі віки й тисячоліття,

Тут славний рід, родина і сім’я.

Коріння у землі, а в небо – пишне віття.

У світі – українці нам ім’я.

Ці рядки, як не можна краще, відображають життєве кредо відомої ніжинської художниці, мисткині декоративно-прикладного мистецтва, Члена національної спілки художників України Юлії Петренко. Закохана в рідну землю, широко обізнана в питаннях історичної минувшини українського народу, своє мистецтво вона до останньої краплини присвячує цій святій і найближчій серцю тематиці.

Об’ємні картини-барельєфи Юлії Петренко, виконані в техніці ліплення, які називають ще «об’ємним живописом» та «українським 3D», унікальні авторські ляльки – ось вишукані експонати нової виставки, яка відкривається в художньому відділі музею 5 лютого ц. р.

Як визнана мисткиня, як педагог зі стажем, як вчитель-методист і, нарешті, як мама, Юлія добре розуміє, що креативність, нестандартне мислення, творчий підхід до справи, – це риси, без яких не можливо досягти справжнього успіху в будь-якій сфері діяльності. Не є виключенням і мистецтво. Хто з батьків не мріє про щасливе і успішне майбутнє своїх дітей?! Основи майбутнього дорослого життя закладаються ще у дошкільному віці. Щоб розвиватись, діти повинні мати можливість займатись творчістю.

Розуміючи і пропагуючи це, мисткиня дала шанс знайти себе в мистецтві не одному десятку вихованців Ніжинської дитячої школи мистецтв. А головний результат її творчого підходу до формування дитячої особистості – її старша донька Поліна, малюнки якої цього разу гордо розмістилися в експозиції виставки поряд з маминими.

Завітайте на виставку, яка діятиме в художньому відділі музею до 4 березня ц. р., станьте учасниками мистецького проекту «Творча родина», відкрийте для себе ще одну сторінку книги про талановитих ніжинських митців та їхніх обдарованих дітей.

Презентація виставки відбудеться 5 лютого ц. р. в приміщенні художнього відділу (вул. Батюка, 6, тел. для довідок: 2-36-96, 098-102-30-26).

Н.Тира, зав. художнього відділу

НКМ ім. І.Спаського

02.02.2018