Нове медичне обладнання для КНП «Ніжинська ЦМЛ ім. М.Галицького»

26 грудня Комунальне некомерційне підприємство «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» презентувало нове сучасне медичне обладнання, яке було придбано за кошти міського бюджету. Ознайомилися з можливостями нової медичної техніки міський голова Анатолій Лінник та заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Сергій Дзюба.

Лікарі ознайомили посадовців з новим устаткуванням. У поліклінічне відділення був придбаний новий сучасний відеогастроскоп з додатковим оснащенням – аргоновим електрокоавулятором з набором хірургічних інструментів. Дана медична техніка дасть можливість зробити максимально точну діагностику захворювань стравоходу, шлунку та дванадцятипалої кишки. Додаткове оснащення дозволить видаляти пухлини, поліпи, зупиняти кровотечі та здійснювати інші операційні втручання. Також в поліклініці з’явилась нова безтіньова пересувна хурургічна лампа.

Нове обладнання дозволить у більш зручний для медичних працівників та пацієнтів спосіб здійснювати діагностику захворювань, спостерігати стан хворих у динаміці та контролювати лікувальний процес.

КНП «Ніжинська ЦМЛ ім. М.Галицького» закуплено приліжкові тумбочки та 24 ліжка, з них: 21 звичайні медичні та 3 функціональні ліжка. Відтепер пацієнти зможуть лікуватися в більш комфортних умовах.

«Ніжинці заслуговують на якісне обстеження та кваліфіковану лікарську допомогу. Наше завдання - створити сучасні умови для пацієнтів та лікарів. Щоб громадяни мали змогу отримувати якісну медичну допомогу в міській лікарні, і не треба було їздити для цього до інших міст. А медичний персонал за допомогою сучасної медичної техніки кваліфіковано та якісно здійснював свою роботу»,- наголосив Анатолій Валерійович.

Забезпечення належних умов для надання якісних медичних послуг – одне з пріоритетних завдань міської влади.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю,

Катерина Симоненко

26.12.2019